Sociaal recht
Opgenomen op 25/05/2021
On demand
Kenny Decruyenaere
3u

Wat te doen bij een arbeidsongeval binnen de onderneming? Van onderzoek tot eventuele procesvoering!

Welzijn en veiligheid op het werk vormen een almaar belangrijker onderdeel van de beleidsvoering binnen een onderneming!
 
Al te vaak lezen we in de pers dat een werknemer het slachtoffer is geworden van een ernstig arbeidsongeval, al dan niet met dramatische afloop. 
 
Tijdens het webinar zal worden stilgestaan bij de aansprakelijkheidsrisico’s van werkgevers, bestuurders en collega-werknemers na een ernstig arbeidsongeval. Daarbij zal de spreker ingaan op de diverse fasen die volgen na een ernstig arbeidsongeval, van het onderzoek onmiddellijk na een ongeval tot de eventuele procesvoering in de rechtbank. Naast de mogelijke strafrechtelijke aspecten, zullen ook ev. risico’s op burgerlijke gebied die na een ernstig arbeidsongeval kunnen rijzen, worden besproken. 
 
Omdat een ernstig arbeidsongeval onlosmakelijk gekoppeld is aan het welzijnsbeleid dat door werkgevers moet worden gevoerd ingevolge de Welzijnswetgeving, komen ook de basisprincipes van het welzijnsbeleid aan bod. Naast de algemene verplichtingen van werkgevers, komen in dit verband ook de verschillende actoren die bijdragen tot het welzijnsbeleid aan bod. 
 

Spreker

Kenny Decruyenaere

Naast het klassieke arbeidsrecht en het sociale zekerheidsrecht, is Kenny ook actief binnen een aantal deelgebieden van het sociaal recht, waaronder sportrecht, preventie en bescherming op het werk (veiligheid en gezondheid van werknemers) en arbeidsongevallen (in het bijzonder de strafrechtelijke en burgerlijke aspecten van aansprakelijkheid na een ernstig ongeval).

In 2013 behaalde Kenny zijn diploma van Master in de rechten aan de Universiteit Gent. Nadien vervoegde hij ons kantoor en sloot hij zich aan bij de balie van Kortrijk. In 2014 trad Kenny toe tot het bestuur van de Conferentie Jonge Balie Kortrijk.

Accreditatie

ITAA:Erkenning in aanvraag
IBR:U ontvangt een deelnameattest
OVB:2020-05632 Erkend voor 3 standaardpunten
IBJ:U ontvangt een deelnameattest om individueel uw erkenning aan te vragen

Kostprijs & data

€ 148,00 excl. btw

Wat krijgt u voor die prijs?

U ontvangt een syllabus met de slides en de bijhorende documentatie, opgesteld door de spreker. Het webinar blijft 2 weken beschikbaar.

Hoe betalen?

Nadien ontvangt u per mail een factuur om de betaling uit te voeren. Door middel van de factuur kan u aanspraak maken op de KMO-portefeuille. Voor kleine ondernemingen bedraagt dit 30% en voor middelgrote ondernemingen 20%.

Contact

Heeft u een vraag, voorstel of hulp nodig? Aarzel dan niet om ons te contacteren. Wij zijn u graag van dienst.

Legal Learning Company
Bergensesteenweg 709a
1600 St-Pieters-Leeuw
Tel. 056 96 03 61
info@utopix.be
Melanie Van Acker
0468 48 90 98
melanie@utopix.be