Deontologie
Opgenomen op 03/02/2021
On demand
Philippe De Jaegere
1,5u

Vertrouwelijke briefwisseling tussen advocaten

De briefwisseling tussen advocaten is vertrouwelijk.

Deze eenvoudige regel kent enkele uitzonderingen, die door de ene al beter bekend (of bemind) zijn dan door de andere. 
De briefwisseling tussen advocaten en vooral wat er daarna kan of mag mee gebeuren, blijft een permanent bron van discussies tussen advocaten, vooral gevoed door een gebrek aan kennis van de regels.
 
In deze uiteenzetting worden de regels en de uitzonderingen u stap voor stap uitgelegd, zodat een gebrek aan kennis voor u geen bron van geschil meer kan zijn. Of u de regels daarna ook zult beminnen, ligt geheel aan u.

Spreker

Philippe De Jaegere

Philippe De Jaegere is licentiaat in de rechten (K.U.Leuven 1978 cum laude) en licentiaat in het notariaat (V.U.B. 1979). Hij was assistent van prof. Roger Blanpain in de afdeling arbeidsrecht van de faculteit rechtsgeleerdheid aan de K.U.Leuven, waarna hij zich inschreef aan de balie te Kortrijk.

Hij is hoofdzakelijk actief in het verzekerings- en aansprakelijkheidsrecht, maar bouwde ook een ruime praktijk op in het contractenrecht, het eigendomsrecht, het aannemingsrecht en het arbeidsrecht.

Als gewezen stafhouder van de Balie van Kortrijk (2000-2002) is Philippe De Jaegere verder actief in de organisatie van de advocatuur, als bestuurder van de Orde van Vlaamse Balies (2003-2011) en als hoofd van de Belgische delegatie bij de Raad van Europese Balies (2009-2011). In die hoedanigheid was hij de afgelopen jaren nauw betrokken bij heel wat wetgevend werk voornamelijk op het vlak van de procedure en het tuchtrecht.

  • aansprakelijkheidsrecht
  • verzekeringsrecht
  • contractenrecht
  • eigendomsrecht
  • tuchtrecht

Accreditatie

OVB:2020-00375 erkend voor 1 punt permanente vorming

Kostprijs & data

€ 105,00 excl. btw

Wat krijgt u voor die prijs?

U ontvangt een syllabus met de slides en de bijhorende documentatie, opgesteld door de spreker. Het webinar blijft 2 weken beschikbaar. Na inschrijving ontvangt u de mail met link en kan u de link op uw account terugvinden bij de knop webinars.

Hoe betalen?

Nadien ontvangt u per mail een factuur om de betaling uit te voeren. Door middel van de factuur kan u aanspraak maken op de KMO-portefeuille. Voor kleine ondernemingen bedraagt dit 30% en voor middelgrote ondernemingen 20%.

Ook de on-demand webinars zijn erkend voor betaling met KMO-portefeuillesubsidies indien deze aan volgende voorwaarden voldoen:

  • de opleiding interactief is, dit betekend dat de spreker beschikbaar is voor bijkomende vragen die rechtstreeks betrekking hebben tot de opleiding – bij Utopix is dit steeds mogelijk tijdens de periode dat de link beschikbaar is voor de deelnemer
  • de opleiding moet afgrond worden binnen het kalenderjaar waarin de subsidie wordt aangevraagd
  • de deelnemer zeker de opleiding volgt
  • er een aanwezigheidsattest wordt uitgereikt op basis van gearchiveerde controle

Contact

Heeft u een vraag, voorstel of hulp nodig? Aarzel dan niet om ons te contacteren. Wij zijn u graag van dienst.

Legal Learning Company
Bergensesteenweg 709a
1600 St-Pieters-Leeuw
Tel. 056 96 03 61
info@utopix.be
Melanie Van Acker
0468 48 90 98
melanie@utopix.be