Burgerlijk recht
Opgenomen op 11/02/2020
On demand
Nicolas Van Damme
2u

Verborgen gebreken in koop: knelpunten en actuele tendensen

Aansprakelijkheid voor verborgen gebreken blijft aanleiding geven tot betwistingen. Dit seminarie focust op verborgen gebreken bij koop, geïllustreerd met vergelijkingen uit het aannemingscontentieux. De spreker schetst knelpunten en actuele tendensen in het gemeen kooprecht aan de hand van de recente rechtspraak. Daarin wordt aandacht besteed aan het toepassingsgebied van de vrijwaringsverbintenis, de toepassingsvoorwaarden voor aansprakelijkheid en de remedies van de (ver)koper op basis van de vrijwaringsverplichting, waarvan ons Hof van Cassatie in drie recente arresten de draagwijdte nader heeft ingevuld. Ook de mogelijkheid om de vrijwaringsverplichting conventioneel te regelen komt aan bod. Dit wordt geïllustreerd met voorbeelden van clausules uit de rechtspraak en de praktijk, waarin ook de impact van de Wet van 21 maart 2019 over de onrechtmatige bedingen tussen ondernemingen wordt toegelicht. 

Spreker

Nicolas Van Damme

Nicolas Van Damme behaalde in 2013 met grote onderscheiding zijn diploma van Master in de Rechten aan de KU Leuven en studeerde zes maanden aan de Université Toulouse 1 Capitole in het kader van het Erasmus programma. Nicolas vervoegde de Brusselse balie (Liedekerke Wolters Waelbroeck Kirkpatrick) in oktober 2013 en combineerde zijn stage met een mandaat als deeltijds praktijkassistent aanvankelijk voor het vak Inleiding tot de Rechtswetenschap en vervolgens voor het Instituut voor Goederenrecht.

Sinds september 2015 is Nicolas als voltijds assistent verbonden aan het Instituut voor Contractenrecht. Hij bereidt een proefschrift voor over het verbod op wetsontduiking, onder het promotorschap van decaan B. Tilleman en het co-promotorschap van prof. dr. A.L. Verbeke. . Hij schrijft mee aan het overzicht van rechtspraak Bijzondere Overeenkomsten voor TPR en is co-auteur van Bijzondere overeenkomsten in kort bestek. 

Accreditatie

BIBF:102213 Erkend voor 2u permanente vorming
BIV:Erkend voor 2 u permanente vorming
IAB:B0560/2017-12 Erkend voor 2u permanente vorming
IBR:U ontvangt een deelnameattest waarmee u individueel uw accreditatie kan aanvragen
Nationale Kamer van Notarissen:U ontvangt een deelnameattest waarmee u individueel uw accreditatie kan aanvragen
OVB:2019-03884 Erkend voor 2 punten permanente vorming
IBJ:U ontvangt een aanwezigheids/deelnameattest waarmee u individueel uw punten kan aanvragen

Kostprijs & data

€ 125,00 excl. btw

Wat krijgt u voor die prijs?

U ontvangt een syllabus met de slides en de bijhorende documentatie, opgesteld door de spreker. Het webinar blijft 2 weken beschikbaar.

Hoe betalen?

Bij inschrijving ontvangt u per mail een factuur. De factuur wordt tevens toegevoegd aan uw online account en is ten allen tijde raadpleegbaar. Door middel van de factuur kan u aanspraak maken op de KMO-portefeuille. Voor kleine ondernemingen bedraagt dit 30% en voor middelgrote ondernemingen 20%.

Contact

Heeft u een vraag, voorstel of hulp nodig? Aarzel dan niet om ons te contacteren. Wij zijn u graag van dienst.

Legal Learning Company
Bergensesteenweg 709a
1600 St-Pieters-Leeuw
Tel. 056 96 03 61
info@utopix.be
Melanie Van Acker
0468 48 90 98
melanie@utopix.be