Sociaal recht
Opgenomen op 02/03/2021
On demand
Bart Adriaens, Veerle Van Keirsbilck
2u

Sociale inspectie

Tijdens dit seminarie wordt op een zeer praktische wijze toelichting gegeven bij de Sociale Inspectie. 
 
Vooreerst worden de verschillende inspectiediensten toegelicht, aangezien het belangrijk is om te weten met welke inspectiedienst men te maken heeft. Iedere inspectiedienst controleert immers verschillende wettelijke bepalingen en dit ook op elk op hun eigen manier. Hierbij wordt ook ingegaan op topics die actueel sterk gecontroleerd worden door de inspectiediensten en de mogelijkheden om met de inspectie regularisatieakkoorden te sluiten. 
 
Ook de bevoegdheden van de inspecteurs worden uitgebreid besproken zodat het duidelijk is wat ze wel en niet mogen (mogen zij zomaar de werkvloer betreden? Mogen zij documenten zoeken en kopiëren?). Hierbij wordt ook ingegaan op het afnemen van de verhoren door de inspectiediensten. 
 
Ten slotte wordt ook het verloop van een inspectiedossier besproken, gaande van de eerste controle binnen de onderneming tot een verschijning voor de rechtbank. 

Sprekers

Bart Adriaens

Bart concentreert zijn activiteiten binnen het arbeidsrecht en het socialezekerheidsrecht, waarover hij uitgebreid heeft gepubliceerd en gedoceerd tijdens talrijke seminaries. Hij wordt beschouwd als één van de toonaangevende advocaten in België op het vlak van actieve bijstand aan werkgevers die doorgedreven controles en onderzoeken ondergaan van de diverse sociale inspectiediensten.

Bart behoort tot de 26 Belgische experten op vlak van Labour, Employment & Benefits Law die opgelijst zijn in Who’s Who Legal: Labour & Employment 2017. In 2018 wordt hij als volgt vermeld: “Bart Adriaens is a leading name in labour and social security law. He advises employers who are subject to investigations and has an in-depth knowledge of European labour inspectorates.”
In de 2017 editie van Chambers and Partners wordt Bart als volgt vermeld: " Kortrijk-based partner Bart Adriaens focuses on social security law, with additional expertise in counselling clients subject to audits by the relevant authorities. With over 20 years of experience, he is also noted for his numerous publications and presentations at seminars on labour topics. "

Bart startte zijn carrière aan de Brusselse Balie, en plaatste zich in 1995 over naar de Kortrijkse Balie, waar hij de eer had om in 1996 de plechtige openingsrede voor de Balie te mogen houden.

Hij behaalde zijn diploma van licentiaat in de rechten aan de universiteit van Gent (UGent) en is tevens licentiaat in het sociaal recht, een diploma dat hij behaalde aan de universiteit van Brussel (ULB).

Veerle Van Keirsbilck

Veerle spitst zich toe op verschillende domeinen van het sociaal recht. Zo geeft zij advies inzake individueel arbeidsrecht en voert zij in deze materies procedures voor de arbeidsrechtbank. Bovendien is zij gespecialiseerd in sociaal strafrecht. Zij staat dan ook frequent cliënteel bij bij sociale inspecties en pleit geregeld voor de correctionele rechtbank.

Zij studeerde in 2009 af als Master in de rechten aan de universiteit van Gent. Na haar studies heeft zij het kantoor vervoegd en is zij aangesloten bij de balie van Kortrijk.

Accreditatie

BIBF:Erkend voor 2u permanente vorming
ITAA:E0078/2020-10 Erkend voor 2u permanente vorming
IBR:U ontvangt een deelnameattest
OVB:2020-03927 Erkend voor 2 punten permanente vorming
IBJ:U ontvangt een deelnameattest om individueel uw erkenning aan te vragen

Kostprijs & data

€ 125,00 excl. btw

Wat krijgt u voor die prijs?

U ontvangt een syllabus met de slides en de bijhorende documentatie, opgesteld door de spreker. Het webinar blijft 2 weken beschikbaar. Na inschrijving ontvangt u de mail met link en kan u de link op uw account terugvinden bij de knop webinars.

Hoe betalen?

Nadien ontvangt u per mail een factuur om de betaling uit te voeren. Door middel van de factuur kan u aanspraak maken op de KMO-portefeuille. Voor kleine ondernemingen bedraagt dit 30% en voor middelgrote ondernemingen 20%.

Ook de on-demand webinars zijn erkend voor betaling met KMO-portefeuillesubsidies indien deze aan volgende voorwaarden voldoen:

  • de opleiding interactief is, dit betekend dat de spreker beschikbaar is voor bijkomende vragen die rechtstreeks betrekking hebben tot de opleiding – bij Utopix is dit steeds mogelijk tijdens de periode dat de link beschikbaar is voor de deelnemer
  • de opleiding moet afgrond worden binnen het kalenderjaar waarin de subsidie wordt aangevraagd
  • de deelnemer zeker de opleiding volgt
  • er een aanwezigheidsattest wordt uitgereikt op basis van gearchiveerde controle

Contact

Heeft u een vraag, voorstel of hulp nodig? Aarzel dan niet om ons te contacteren. Wij zijn u graag van dienst.

Legal Learning Company
Bergensesteenweg 709a
1600 St-Pieters-Leeuw
Tel. 056 96 03 61
info@utopix.be
Melanie Van Acker
0468 48 90 98
melanie@utopix.be