Burgerlijk recht
Opgenomen op 17/03/2020
On demand
Philippe Salens
1u

Onroerende zakelijke gebruiksrechten onder het nieuw goederenrecht: werken aan het onroerend goed

Op 30 januari ll. keurde de kamer het wetsvoorstel houdende invoeging van boek 3 “Goederen” in het nieuw Burgerlijk Wetboek goed.

Wij verdedigden al lang de stelling dat de vergoeding voor werken gedaan door titularis van het zakelijk recht op dezelfde manier moet gebeuren, ongeacht de aard van het zakelijk recht.  Verder verdedigden wij de stelling dat deze vergoeding de titularis van het zakelijk recht moet vergoeding voor het door de beëindiging van het zakelijk recht gederfde gebruik van zijn werken.    
Het nieuwe recht biedt nu een duidelijk kader voor deze stelling.   Tijdens het webinar bekijken we de fiscale relevantie van het nieuw recht ter zake en bekijken we hoe de vergoeding bepaald kan worden.  

Spreker

Philippe Salens

Philippe Salens is vennoot bij EY Tax Consultants, programmadirecteur van het postgraduaat Vermogens- en Successieplanning en docent vennootschapsbelasting aan de Brugge Business School.
 

Accreditatie

BIBF:102257 erkend voor 1u permanente vorming
BIV:Erkend voor 1u permanente vorming
IAB:B0560/2017-12 Erkend voor 1u permanente vorming
Nationale Kamer van Notarissen:U ontvangt een aanwezigheids/deelnameattest waarmee u individueel uw accreditatie kan aanvragen
OVB:2019-03893 erkend voor 1 punt permanente vorming
Nationale kamer van gerechtsdeurwaarders:U ontvangt een aanwezigheids/deelnameattest waarmee u individueel uw erkenningsaanvraag kan indienen tot maximum twee maanden na de dag van de gevolgde opleiding
IBJ:U ontvangt een aanwezigheids/deelnameattest waarmee u individueel uw punten kan aanvragen

Kostprijs & data

€ 105,00 excl. btw

Wat krijgt u voor die prijs?

U ontvangt een syllabus met de slides en de bijhorende documentatie, opgesteld door de spreker. Het webinar blijft 2 weken beschikbaar.

Hoe betalen?

Bij inschrijving ontvangt u per mail een factuur. De factuur wordt tevens toegevoegd aan uw online account en is ten allen tijde raadpleegbaar. Door middel van de factuur kan u aanspraak maken op de KMO-portefeuille. Voor kleine ondernemingen bedraagt dit 30% en voor middelgrote ondernemingen 20%.

Contact

Heeft u een vraag, voorstel of hulp nodig? Aarzel dan niet om ons te contacteren. Wij zijn u graag van dienst.

Legal Learning Company
Bergensesteenweg 709a
1600 St-Pieters-Leeuw
Tel. 056 96 03 61
info@utopix.be
Melanie Van Acker
0468 48 90 98
melanie@utopix.be