Burgerlijk recht
Opgenomen op 24/08/2021
On demand
Yves Coemans
4u

Objectieve onderhoudsbijdragen voor kinderen berekenen

Inkomsten van beide ouders én hun aandeel in de samengevoegde middelen bepalen
Om objectief de bijdrage van elke gescheiden ouder in de opvoedingskosten van hun gemeenschappelijke kinderen te bepalen, is het van cruciaal belang dat een bemiddelaar, advocaat of notaris een goed zicht heeft op de inkomsten van beide ouders. In dit praktisch gerichte luik leren de deelnemers hoe ze op een objectieve en correcte manier een netto maandinkomen moeten bepalen op basis van concrete documenten zoals loonbrief én aanslagbiljet. Ook krijgen de deelnemers praktische handvaten om de voordelen van alle aard om te zetten in euro’s per maand. Deze kennis is noodzakelijk om de samengevoegde middelen én de inkomensverdeling tussen beide ouders te bepalen en hen te helpen om objectieve onderhoudsbijdragen voor hun kinderen te berekenen.

Een concrete casus met negen rekenmodules berekenen
Aan de hand van een concrete casus krijgt u een demonstratie van de werking van negen bestaande rekenmethodes. Dat zijn de vier aanbevolen methodes: de recent grondig aangepaste Onderhoudsgeldcalculator van de Gezinsbond, de daarvan afgeleide Pareto Simulator, de VOB-PCA-methode van Larcier en de allernieuwste Kidcost. Maar ook de vijf te mijden methodes: de rekentool van Rob Hobin (Hoven en rechtbanken), Rekenwerk Truyen, Eclecticsite, Systeem Brees en Alimentatiecomfort van Wilfried Mestdagh. We belichten van elke methode de voor- én nadelen. De bemiddelaars komen te weten hoe ze deze rekenmethodes binnen hun bemiddelingspraktijk kunnen aanwenden om ouders te helpen om een objectieve onderhoudsbijdrage voor hun kinderen te berekenen, op maat van hun specifieke situatie.

Spreker

Yves Coemans

Attaché Gezinsinkomen bij Gezinsbond vzw
Expert gezinsfiscaliteit

Accreditatie

ITAA:erkend voor 4u permanente vorming
OVB:2021-00244 erkend voor 4 standaardpunten permanente vorming

Kostprijs & data

€ 148,00 excl. btw

Wat krijgt u voor die prijs?

U ontvangt een syllabus met de slides en de bijhorende documentatie, opgesteld door de spreker. Het webinar blijft 2 weken beschikbaar. Na inschrijving ontvangt u de mail met link en kan u de link op uw account terugvinden bij de knop webinars.

Hoe betalen?

Nadien ontvangt u per mail een factuur om de betaling uit te voeren. Door middel van de factuur kan u aanspraak maken op de KMO-portefeuille. Voor kleine ondernemingen bedraagt dit 30% en voor middelgrote ondernemingen 20%.

Ook de on-demand webinars zijn erkend voor betaling met KMO-portefeuillesubsidies indien deze aan volgende voorwaarden voldoen:

  • de opleiding interactief is, dit betekend dat de spreker beschikbaar is voor bijkomende vragen die rechtstreeks betrekking hebben tot de opleiding – bij Utopix is dit steeds mogelijk tijdens de periode dat de link beschikbaar is voor de deelnemer
  • de opleiding moet afgrond worden binnen het kalenderjaar waarin de subsidie wordt aangevraagd
  • de deelnemer zeker de opleiding volgt
  • er een aanwezigheidsattest wordt uitgereikt op basis van gearchiveerde controle

Contact

Heeft u een vraag, voorstel of hulp nodig? Aarzel dan niet om ons te contacteren. Wij zijn u graag van dienst.

Legal Learning Company
Bergensesteenweg 709a
1600 St-Pieters-Leeuw
Tel. 056 96 03 61
info@utopix.be
Melanie Van Acker
0468 48 90 98
melanie@utopix.be