Handels- en economisch recht
Opgenomen op 15/10/2020
On demand
Jens Vrebos, Astrid Lescouhier
1u

Het faillissement: een praktische benadering vanuit het standpunt van de curator

De wet van 11 augustus 2017 voegde een Boek XX “Insolventie van ondernemingen” in het Wetboek van economisch recht (WER) in. Onder meer de Faillissementswet van ’97 werd hiermee vervangen en op meerdere punten gewijzigd. Op 1 april 2017 werd het Centraal Register Solvabiliteit (RegSol) geopend. Via dit digitale platform kunnen schuldeisers, gemachtigden en belanghebbenden openstaande insolventiedossiers, beheerd door de ondernemingsrechtbanken, opstarten, raadplegen of opvolgen.
 
Mr. Jens Vrebos adviseert sedert 2008 ondernemingen in moeilijkheden en treedt op als curator, vereffenaar en voorlopig bewindvoerder. Mr. Lescouhier bouwde sedert 2014 een bijzondere ervaring op in het insolventierecht en is sedert 2020 curator. 
 
In dit webinar wordt de faillissementsprocedure toegelicht vanuit het standpunt van de curator. Het webinar is gericht op advocaten, cijferberoepers, … en eenieder die cliënten adviseert die worden geconfronteerd met financiële moeilijkheden of met debiteuren die zich in staat van faillissement bevinden.
 
In dit webinar wordt o.m. de opdracht van de faillissementscurator besproken en wordt de afwikkeling van het faillissement stapsgewijs toegelicht, waarbij beide sprekers vanuit hun praktijkervaring de deelnemer tips meegeven voor ieder contact met de curator. 
 

Sprekers

Jens Vrebos

Jens Vrebos studeerde rechten aan de Universiteit Gent (optie burgerlijk- en strafrecht). Onmiddellijk na deze studies behaalde hij een master na master in het bedrijfsrecht, ook aan de Universiteit Gent. Hij werd in 2008 advocaat aan de balie in Brussel en ging aan de slag bij het internationale advocatenkantoor DLA Piper. In september 2019 vervoegde Jens Crivits & Persyn.

Jens richt zich in hoofdzaak op insolventierecht, gerechtelijke reorganisaties van ondernemingen in moeilijkheden en vereffeningen van vennootschappen en verenigingen. Daarnaast verstrekt Jens advies aan zowel Belgisch als internationaal cliënteel met betrekking tot economisch- en commercieel recht (onderhandeling, adviesverlening, opmaak contracten en geschillen).

Astrid Lescouhier

Astrid Lescouhier studeerde criminologische wetenschappen en rechten aan de Universiteit Gent. Sinds oktober 2014 is ze advocaat aan de balie van West-Vlaanderen en maakt ze deel uit van het team van Crivits & Persyn.

Astrid is actief in ondernemingsrecht. Ze behandelt vooral materies van insolventierecht en vennootschapsrecht. Ze is actief bij de vereffening van vennootschappen en bouwde een grote knowhow op in verband met bestuurdersaansprakelijkheid.

Accreditatie

BIBF:105539 erkend voor 1u permanente vorming
ITAA:B0560/2017-12 erkend voor 1u permanente vorming
IBR:U ontvangt een deelnameattest
Nationale Kamer van Notarissen:U ontvangt een deelnameattest waarmee u individueel uw erkenning kan aanvragen
OVB:2020-01057 erkend voor 1 punt permanente vorming
Nationale kamer van gerechtsdeurwaarders:U ontvangt een deelnameattest waarmee u individueel uw erkenning kan aanvragen
IBJ:U ontvangt een deelnameattest waarmee u individueel uw erkenning kan aanvragen

Kostprijs & data

€ 105,00 excl. btw

Wat krijgt u voor die prijs?

U ontvangt een syllabus met de slides en de bijhorende documentatie, opgesteld door de spreker. Het webinar blijft 2 weken beschikbaar.

Hoe betalen?

Nadien ontvangt u per mail een factuur om de betaling uit te voeren. Door middel van de factuur kan u aanspraak maken op de KMO-portefeuille. Voor kleine ondernemingen bedraagt dit 30% en voor middelgrote ondernemingen 20%.

Contact

Heeft u een vraag, voorstel of hulp nodig? Aarzel dan niet om ons te contacteren. Wij zijn u graag van dienst.

Legal Learning Company
Bergensesteenweg 709a
1600 St-Pieters-Leeuw
Tel. 056 96 03 61
info@utopix.be
Melanie Van Acker
0468 48 90 98
melanie@utopix.be