Strafrecht
Opgenomen op 06/07/2021
On demand
Patty T'Jonck
2u

Het decreet jeugddelinquentierecht – de gefaseerde tewerkstelling en evaluatie

Sedert 1 september 2019 startte de eerste fase van de gefaseerde tewerkstelling van het decreet jeugddelinquentierecht. 
Alternatieve reacties voor gesloten begeleiding werden operationeel. Zo is er de delictgerichte contextbegeleiding, het positief project binnen de HCA-diensten én heeft het openbaar ministerie een veel ruimere waaier aan reacties.

Het is dus hoog tijd om, na meer dan één jaar praktijk, deze eerste fase te evalueren. We staan, met praktijkvoorbeelden, stil bij de vernieuwde rol van de jeugdadvocaat, van het openbaar ministerie en van de jeugdrechter. 
Wat zijn de verwachtingen en de mogelijkheden van elke actor om binnen het vernieuwde decreet het best mogelijke resultaat te bereiken voor de minderjarige delinquent.
En we werpen een blik op de toekomst. Wat zal de tweede fase brengen uiterlijk op 1 september 2022?

Spreker

Patty T'Jonck

Patty T’Jonck behaalde haar diploma Rechten aan de UGent in 2006, alvorens haar rechtenstudies aan te vatten was ze wachtmeester bij de Rijkswachtbrigade te Antwerpen, en startte aansluitend een carrière aan de Gentse balie. In 2010 maakte ze de overstap naar het Openbaar Ministerie, waar ze thans werkzaam is als afdelingsprocureur bij het parket West-Vlaanderen, gestart bij afdeling Kortrijk en nu bij Veurne. 
 
Intrafamiliaal geweld, gezin, jeugd en zeden behoren tot haar core business.
 
Patty T’Jonck engageert zich tot het verzorgen van diverse studiedagen en is tevens lesgever aan de West-Vlaamse politieschool.

Accreditatie

OVB:2020-06758 Erkend voor 2 punten permanente vorming

Kostprijs & data

€ 125,00 excl. btw

Wat krijgt u voor die prijs?

U ontvangt een syllabus met de slides en de bijhorende documentatie, opgesteld door de spreker. Het webinar blijft 2 weken beschikbaar. Na inschrijving ontvangt u de mail met link en kan u de link op uw account terugvinden bij de knop webinars.

Hoe betalen?

Nadien ontvangt u per mail een factuur om de betaling uit te voeren. Door middel van de factuur kan u aanspraak maken op de KMO-portefeuille. Voor kleine ondernemingen bedraagt dit 30% en voor middelgrote ondernemingen 20%.

Ook de on-demand webinars zijn erkend voor betaling met KMO-portefeuillesubsidies indien deze aan volgende voorwaarden voldoen:

  • de opleiding interactief is, dit betekend dat de spreker beschikbaar is voor bijkomende vragen die rechtstreeks betrekking hebben tot de opleiding – bij Utopix is dit steeds mogelijk tijdens de periode dat de link beschikbaar is voor de deelnemer
  • de opleiding moet afgrond worden binnen het kalenderjaar waarin de subsidie wordt aangevraagd
  • de deelnemer zeker de opleiding volgt
  • er een aanwezigheidsattest wordt uitgereikt op basis van gearchiveerde controle

Contact

Heeft u een vraag, voorstel of hulp nodig? Aarzel dan niet om ons te contacteren. Wij zijn u graag van dienst.

Legal Learning Company
Bergensesteenweg 709a
1600 St-Pieters-Leeuw
Tel. 056 96 03 61
info@utopix.be
Melanie Van Acker
0468 48 90 98
melanie@utopix.be