Strafrecht
Opgenomen op 24/08/2021
On demand
Bart Verbelen
2u

Diverse topics binnen het strafrecht

 De spreker gaat in dit webinar in op enkele strafrechtelijke topics die nooit ver weg zijn uit de actualiteit: dataretentie, de strafrechtelijke aansprakelijkheid van rechtspersonen en de spijtoptantenregeling. 

De eerste twee onderwerpen komen dagdagelijks aan bod in rechtspraak en rechtsleer. Vanuit de praktijk gaat de spreker in op de hete hangijzers en op de recente rechtspraak. De dataretentie zal daarbij ook worden bekeken vanuit Europeesrechtelijk oogpunt. 
In een derde onderdeel gaat de spreker in op de wettelijke spijtoptantenregeling en hij maakt hij een eerste bilan op. Na drie jaar blijkt de wet immers weinig ontgonnen terrein te zijn in de praktijk.
 

Spreker

Bart Verbelen

Met zijn liefde voor het strafrecht onderzoekt advocaat  Bart Verbelen elk strafdossier doortastend en nauwgezet. Met succes behandelde hij strafzaken in België, Frankrijk, Luxemburg en Nederland.

Bart Verbelen pleit even vlot in het Nederlands als in het Frans. Hij staat zijn cliënten vol overgave bij, van bij het eerste contact tot aan de afwikkeling van het dossier.

Bart publiceerde in 2015 het artikel:  GILLIS, R., VERBELEN, B., Minnelijke invordering consumentenschulden, NJW 2015, afl. 327, 570-581.
én in  2019 het artikel: VERBELEN, B., HENDRICKX,K., Buitenrechtelijke invordering van schulden. Lees het artikel hier

Opleidingen
 • Certificaat Cassatie in strafzaken (2015)
 • Salduz-opleiding (2011)
 • LLM Internationaal Humanitair Recht (2011)
 • Onderzoeksmaster ‘Droit pénal et politique criminelle en Europe’, option droit comparé, Université Panthéon-Sorbonne Parijs (2010)
 • Master in de Rechten, KU Leuven (2009)

Expertises
 • Straf- en strafprocesrecht
 • Internationaal en Europees strafrecht
 • Verkeersrecht
 • Aansprakelijkheidsrecht

Accreditatie

OVB:2021-00245 erkend voor 2 standaardpunten permanente vorming

Kostprijs & data

€ 125,00 excl. btw

Wat krijgt u voor die prijs?

U ontvangt een syllabus met de slides en de bijhorende documentatie, opgesteld door de spreker. Het webinar blijft 2 weken beschikbaar. Na inschrijving ontvangt u de mail met link en kan u de link op uw account terugvinden bij de knop webinars.

Hoe betalen?

Nadien ontvangt u per mail een factuur om de betaling uit te voeren. Door middel van de factuur kan u aanspraak maken op de KMO-portefeuille. Voor kleine ondernemingen bedraagt dit 30% en voor middelgrote ondernemingen 20%.

Ook de on-demand webinars zijn erkend voor betaling met KMO-portefeuillesubsidies indien deze aan volgende voorwaarden voldoen:

 • de opleiding interactief is, dit betekend dat de spreker beschikbaar is voor bijkomende vragen die rechtstreeks betrekking hebben tot de opleiding – bij Utopix is dit steeds mogelijk tijdens de periode dat de link beschikbaar is voor de deelnemer
 • de opleiding moet afgrond worden binnen het kalenderjaar waarin de subsidie wordt aangevraagd
 • de deelnemer zeker de opleiding volgt
 • er een aanwezigheidsattest wordt uitgereikt op basis van gearchiveerde controle

Contact

Heeft u een vraag, voorstel of hulp nodig? Aarzel dan niet om ons te contacteren. Wij zijn u graag van dienst.

Legal Learning Company
Bergensesteenweg 709a
1600 St-Pieters-Leeuw
Tel. 056 96 03 61
info@utopix.be
Melanie Van Acker
0468 48 90 98
melanie@utopix.be