Sociaal recht
Opgenomen op 25/08/2021
On demand
Aurélie De Meester, Nele Van Kerrebroeck
2u

De valkuilen ontslagdossier! Actuele knelpunten, do's & dont's

Aan de hand van concrete voorbeelden en guidelines geven Nele Van Kerrebroeck en Aurélie De Meester (advocaten sociaal recht verbonden aan het advocatenkantoor Linklaters) een grondig overzicht van (de valkuilen van) het Belgische ontslagrecht. De sessie wordt op een praktijkgerichte manier gegeven en biedt de nodige tools om een ontslagdossier op een correcte manier te behandelen – en zo risico’s te voorkomen. 
 
De inhoud is als volgt opgebouwd: 
(i)               een korte opfrissing van de soorten beëindiging van de arbeidsovereenkomst;
(ii)              algemene aandachtspunten bij het ontslag (motivering van het ontslag, kennelijk onredelijk ontslag, discriminatoir ontslag en ontslag van beschermde werknemers);
(iii)             tips & tricks bij het opbouwen van een ontslagdossier (aandachtspunten bij evaluaties, opleggen van sancties en waarschuwingen, enz.); en 
(iv)            aandachtspunten nadat de arbeidsrelatie beëindigd werd. 

Sprekers

Aurélie De Meester

Aurélie vervoegde Linklaters in 2019 als onderdeel van de Brusselse arbeidspraktijk.

Zij adviseert cliënten over een breed scala aan arbeidsrechtelijke aangelegenheden, zoals beëindiging van individuele arbeidsovereenkomsten, medezeggenschapsorganen, zelfstandigen statuut, overgang van onderneming, werknemersgeschillen etc.
In het licht van de Covid-19-crisis heeft Aurélie een bijzondere expertise ontwikkeld op het gebied van gezondheids- en veiligheidsverplichtingen van werkgevers en flexibele werkregelingen.

Nele Van Kerrebroeck

Als pragmatisch en bedrijfsgericht Employment & Incentives-advocaat heeft Nele expertise ontwikkeld na betrokkenheid bij een aantal complexe zaken - van grensoverschrijdende fusies en algemeen advieswerk tot collectieve herstructureringen.
 
De belangrijkste praktijkgebieden zijn onder meer werknemersvertegenwoordigende organisaties, overgang van ondernemingen, grensoverschrijdende fusies, gegevensbeschermingszaken (AVG en HR), collectief ontslag en individueel ontslag, inclusief onderhandelingen, arbeidsgeschillen en interne onderzoeken.
 
Nele heeft gewerkt in de kantoren van Linklaters in Brussel en Singapore en adviseert klanten uit een breed scala van sectoren, waaronder consumenten, banken, energie, gezondheidszorg, automotive, horeca en technologie.
 
Ze staat hoog aangeschreven bij klanten en collega's, aangezien ze door Chambers & Partners Europe (2021) is gerangschikt als 'associate to watch'.
 
Hoogtepunten van het werk
Nele heeft geadviseerd over een breed scala van grote arbeidsrechtelijke zaken. Haar recente transacties omvatten het adviseren van:
 
  • Delhaize over zijn fusie van €28 miljard met Ahold, een van de grootste grensoverschrijdende fusies in Europa en de grootste Belgische deal die in jaren is afgerond.
  • Klanten over alle complexe arbeidsaspecten van verschillende reorganisatieprojecten zoals Generali, AXA Bank, Agfa Gevaert en Starwood/Marriott.
  • BEL20 beursgenoteerde bedrijven over complexe incentives en beloning van bestuurders. Dit omvat ook het opzetten, documenteren en implementeren van incentive plannen in België en internationaal.
  • Elia System Operator over alle werkgelegenheidsaspecten met betrekking tot zijn cruciale interne reorganisatieproject dat erop gericht is de Belgische gereguleerde activiteiten van Elia te isoleren en af ​​te schermen van zijn niet-gereguleerde activiteiten. Nele leidde de werkgelegenheidswerkstroom, inclusief communicatie naar werknemers, het opstellen van wereldwijde arbeidscontracten en projectmanagement.
  • Diverse grote banken over gevoelige zaken zoals ontslag van C-level medewerkers/managers, statuswijziging van werknemer naar zzp'er, etc.

Accreditatie

ITAA:Erkend voor 2u permanente vorming
OVB:2021-00249 erkend voor 2 standaardpunten permanente vorming
IBJ:U ontvangt een deelnameattest om individueel uw erkenning aan te vragen

Kostprijs & data

€ 125,00 excl. btw

Wat krijgt u voor die prijs?

U ontvangt een syllabus met de slides en de bijhorende documentatie, opgesteld door de spreker. Het webinar blijft 2 weken beschikbaar. Na inschrijving ontvangt u de mail met link en kan u de link op uw account terugvinden bij de knop webinars.

Hoe betalen?

Nadien ontvangt u per mail een factuur om de betaling uit te voeren. Door middel van de factuur kan u aanspraak maken op de KMO-portefeuille. Voor kleine ondernemingen bedraagt dit 30% en voor middelgrote ondernemingen 20%.

Ook de on-demand webinars zijn erkend voor betaling met KMO-portefeuillesubsidies indien deze aan volgende voorwaarden voldoen:

  • de opleiding interactief is, dit betekend dat de spreker beschikbaar is voor bijkomende vragen die rechtstreeks betrekking hebben tot de opleiding – bij Utopix is dit steeds mogelijk tijdens de periode dat de link beschikbaar is voor de deelnemer
  • de opleiding moet afgrond worden binnen het kalenderjaar waarin de subsidie wordt aangevraagd
  • de deelnemer zeker de opleiding volgt
  • er een aanwezigheidsattest wordt uitgereikt op basis van gearchiveerde controle

Contact

Heeft u een vraag, voorstel of hulp nodig? Aarzel dan niet om ons te contacteren. Wij zijn u graag van dienst.

Legal Learning Company
Bergensesteenweg 709a
1600 St-Pieters-Leeuw
Tel. 056 96 03 61
info@utopix.be
Melanie Van Acker
0468 48 90 98
melanie@utopix.be