Opgenomen op 14/06/2022
On demand
Stefaan Voet
3u

De Potpourri's revisited!

Het burgerlijk procesrecht werd de laatste jaren gekenmerkt door een aantal ingrijpende hervormingen. De meeste daarvan betroffen de zogenaamde Potpourri-wetten van voormalig minister van justitie Koen Geens.

Deze hervormingen hadden betrekking op verschillende leerstukken:
 • de gerechtelijke organisatie
 • bijgestelde bevoegdheidsregels
 • een nieuwe conclusie-en vonniscultuur
 • het bijstellen van de procedurele nietigheden
 • nieuwe regels inzake verzet
 • diverse wijzigingen aan het rechtsmiddel van hoger beroep
 • de voorlopige tenuitvoerlegging
 • de gerechtskosten
 • de invoering van de IOS-procedure

Tijdens deze uiteenzetting worden deze hervormingen tegen het licht gehouden: hebben zij hun doel bereikt en welke valkuilen bestaan er op vandaag nog?

Dit alles zal worden geanalyseerd aan de hand van recente rechtspraak en concrete casussen.

Spreker

Stefaan Voet

Stefaan Voet behaalde in 2001 zijn diploma rechten aan de Universiteit Gent. In 2011 doctoreerde hij over het thema collectief procederen. Voor zijn proefschrift ontving hij in 2014 de Prijs van het Gerechtelijk Privaatrecht, die om de drie jaar wordt uitgereikt door de vzw Algemene Modellenverzameling voor de Rechtspraktijk.

Sinds 2015 is Stefaan hoofddocent gerechtelijk recht aan de KU Leuven en gastprofessor aan de Universiteit Hasselt.

Stefaan is ook Programme Affiliate bij het CMS/Swiss Re Research Programme on Civil Justice Systems bij het Centre for Socio-Legal Studies van de University of Oxford, lid van het Class Actions Exchange Network geleid door de universiteiten van Stanford, Oxford en Tilburg en affiliate bij het Class Action Lab van de University of Montréal. Hij is ook lid van verschillende werkgroepen binnen de schoot van het European Law Institute.

Hij was visiting scholar aan het Law Center University of Houston (2009) en Stanford Law School (2014). Hij was visiting lecturer/professor aan het Law Center University of Houston, SMU Dedman School of Law in Dallas, College of Law University of Tennessee, Syracuse University College of Law, China-EU School of Law in Beijing, University of Pavia, University of Pretoria en EMARF (Escola da Magistratura Regional Federal da 2E Regiao) in Rio de Janeiro. In 2016-2017 bekleedde hij de TPR Wisselleerstoel aan de Universiteit Utrecht (Molengraaff Instituut voor Privaatrecht).

Daarnaast is Stefaan plaatsvervangend vrederechter van het derde kanton Brugge en voorzitter van het toezichtcomité van de Ombudsman voor de Handel. Sinds november 2019 is hij ook plaatsvervangend lid (in de hoedanigheid van hoogleraar/docent) van de Nederlandstalige Benoemingscommissie voor het notariaat.

Stefaan is advocaat sinds 2003. Na een onderbreking vanaf 2014, werd hij in 2019 terug actief als advocaat en vervoegde hij DLPA. Binnen het kantoor is hij voornamelijk actief binnen de domeinen van het proces-, burgerlijk en ondernemingsrecht.

Accreditatie

Nationale Kamer van Notarissen:U was voor de volledige duur aanwezig gedurende het webinar.
OVB:C-2021-726 erkend voor 3 punten permanente vorming.
Nationale kamer van gerechtsdeurwaarders:U was voor de volledige duur aanwezig gedurende het webinar.

Kostprijs & data

€ 156,00 excl. btw

Wat krijgt u voor die prijs?

U ontvangt een syllabus met de slides en de bijhorende documentatie, opgesteld door de spreker. Het webinar en de syllabus blijven 3 maanden beschikbaar. Na inschrijving ontvangt u de mail met link en kan u de link op uw account terugvinden bij de knop webinars.

Hoe betalen?

Nadien ontvangt u per mail een factuur om de betaling uit te voeren. Door middel van de factuur kan u aanspraak maken op de KMO-portefeuille. Voor kleine ondernemingen bedraagt dit 30% en voor middelgrote ondernemingen 20%.

Ook de on-demand webinars zijn erkend voor betaling met KMO-portefeuillesubsidies indien deze aan volgende voorwaarden voldoen:

 • de opleiding interactief is, dit betekend dat de spreker beschikbaar is voor bijkomende vragen die rechtstreeks betrekking hebben tot de opleiding – bij Utopix is dit steeds mogelijk tijdens de periode dat de link beschikbaar is voor de deelnemer
 • de opleiding moet afgrond worden binnen het kalenderjaar waarin de subsidie wordt aangevraagd
 • de deelnemer zeker de opleiding volgt
 • er een aanwezigheidsattest wordt uitgereikt op basis van gearchiveerde controle

Contact

Heeft u een vraag, voorstel of hulp nodig? Aarzel dan niet om ons te contacteren. Wij zijn u graag van dienst.

Legal Learning Company
Bergensesteenweg 709a
1600 St-Pieters-Leeuw
Tel. 02 321 00 06
info@utopix.be