Opgenomen op 26/04/2023
On demand
Hugo Lamon
2u

De IOS-procedure kritisch ontleed met tips voor de praktijk

Het actiemiddel "invordering van onbetwiste schuldvorderingen" (IOS) bestaat intussen meer dan 5 jaar. Hoog tijd om even stil te staan bij dit actiemiddel. Concreet ligt hierbij de focus op een toelichting van recente tendensen binnen de praktijk en rechtspraak en de formulering van bedenkingen over de IOS-procedure. Bij dit laatste denken we bijvoorbeeld aan enkele typische valkuilen en zal de spreker tips aanreiken over hoe dit best op te vangen.

Dit webinar geeft u toegang tot uw persoonlijk webinar archief van de opleidingen waarop u inschreef. Gedurende 3 maanden heeft u vrij toegang tot de opname van de seminaries/opleidingen waarvoor u inschreef.  U kunt dus het seminarie herbekijken wanneer u wilt.

Spreker

Hugo Lamon

Hugo LAMON studeerde af als licentiaat in de rechten in 1985 (KUL, metonderscheiding). Hij begon zijn advocatenloopbaan in 1986 in Brussel en is sinds 1998 advocaat in Hasselt.
Hij legt zich in het bijzonder toe op de materies uit het Wetboek van Economisch Recht (o.m. intellectuele eigendomsrechten, commerciële contracten), ook met bijzondere aandacht voor de juridische aspecten van het vrij beroep. Hij schreef diverse artikels over de erelonen van beoefenaars van vrije beroepen.
Hij behandelt ook regelmatig tuchtdossiers (vrij beroep en overheid).
Hij is gepassioneerd door zijn beroep van advocaat. Hij was gedurende jaren actief als bestuurder van de Orde van Vlaamse Balies, waar hij o.m. verantwoordelijk was voor de studiedienst van de Orde. Hij was ook enkele jaren de woordvoerder van de Orde van Vlaamse Balies
Hij was voorheen lid van de Hoge Raad voor de justitie(2008-2012), ook geruime tijd (1992-2000) praktijkassistent ondernemingsrecht aan het toenmalige LUC (thans Universiteit Hasselt) en later lector mediarechten journalistieke deontologie (2008-2013) aan de toenmalige Xios-Hogeschool(thans Hogeschool PXL). Hij is al jaren een veelgevraagd spreker, waar hij met passie en ongezouten zijn juridisch onderbouwde mening geeft.
Hij is mede-oprichter van het juridisch vakblad Today’s Lawyer.
Hij publiceert voornamelijk over economisch recht en deontologie.  
Hij is de auteur van o.m. de volgende boeken: De illusie van de juridische waarheid (Intersentia, 2016), Wegwijzer economisch recht(Knops Publishing, 2014), Respectvol procederen (Intersentia, 2013, met J.Colaes), De kwaaie tante justitie (die Keure, 2008) en De advocaat in de spiegel (die Keure, 2004).
Hij mengt zich ook regelmatig in het maatschappelijk debat over justitie. Een aantal van zijn columns werden gebundeld in Togapraat (Kluwer,2013, met B. Ponet). Iedere week schrijft hij een druk gelezen column op de blog van www.jubel.be. Een aantal van zijn blogpost werden gepubliceerd in het boek ”jubelende Justitie” (Knops Publishing, 2019, 240 p.).
Hij werd door de Orde van Vlaamse Balies erkend als “collaboratieve advocaat”, dat is een vorm van geschillenbeslechting waar de belangen van partijen voorgaan op de juridische rechten. Omdat hij vindt dat in een rechtsstaatiedereen “recht op recht” heeft, wil hij niet langer “collaboratief” advocaatzijn. Hij zet zich volop als juridisch strateeg.
Hugo Lamon is plaatsvervangend rechter bij de Ondernemingsrechtbank Antwerpen, afdeling Hasselt.

Accreditatie

Nationale Kamer van Notarissen:U was voor de volledige duur aanwezig gedurende het webinar.
OVB:C-2022-1613: erkend voor 2 punten permanente vorming.
Nationale kamer van gerechtsdeurwaarders:U was voor de volledige duur aanwezig gedurende het webinar.

Kostprijs & data

€ 163,00 excl. btw

Wat krijgt u voor die prijs?

U ontvangt een syllabus met de slides en de bijhorende documentatie, opgesteld door de spreker. Het webinar en de syllabus blijven 3 maanden beschikbaar. Na inschrijving ontvangt u de mail met link en kan u de link op uw account terugvinden bij de knop webinars.

Hoe betalen?

Nadien ontvangt u per mail een factuur om de betaling uit te voeren. Door middel van de factuur kan u aanspraak maken op de KMO-portefeuille. Voor kleine ondernemingen bedraagt dit 30% en voor middelgrote ondernemingen 20%.

Ook de on-demand webinars zijn erkend voor betaling met KMO-portefeuillesubsidies indien deze aan volgende voorwaarden voldoen:

  • de opleiding interactief is, dit betekend dat de spreker beschikbaar is voor bijkomende vragen die rechtstreeks betrekking hebben tot de opleiding – bij Utopix is dit steeds mogelijk tijdens de periode dat de link beschikbaar is voor de deelnemer
  • de opleiding moet afgrond worden binnen het kalenderjaar waarin de subsidie wordt aangevraagd
  • de deelnemer zeker de opleiding volgt
  • er een aanwezigheidsattest wordt uitgereikt op basis van gearchiveerde controle

Contact

Heeft u een vraag, voorstel of hulp nodig? Aarzel dan niet om ons te contacteren. Wij zijn u graag van dienst.

Legal Learning Company
Bergensesteenweg 709a
1600 Sint-Pieters-Leeuw
Tel. 02 321 00 06
info@utopix.be