Opgenomen op 29/03/2023
On demand
Dimitri Verhoeven
2u

De constitutieve bestanddelen voor productaansprakelijkheid: waar zit de evolutie?

Utopix organiseert een opleiding rond de constitutieve bestanddelen om te spreken van productaansprakelijkheid in de zin van de Wet van 25/2/1991.

Het seminarie zal hierbij focussen belangrijke nieuwigheden:
- Situering van de materie aan de hand van concrete en recente voorbeelden uit de praktijk alsook een uiteenzetting van de Proposal for a Directive of the European Parliament and of the Council on liability for defective products (28 september 2022) en haar potentiële impact op de praktijk;
- Een bespreking van de constitutieve bestanddelen van productaansprakelijkheid (product, gebrek, schade, causaliteit, producent) en hun draagwijdte in het licht van recente rechtspraak van het Europees Hof van Justitie;
- Een uiteenzetting van de verschillende verweermiddelen tegen eventuele productaansprakelijkheid, alsook haar verjarings- en vervalregels. 

Dit webinar geeft u toegang tot uw persoonlijk webinar archief van de opleidingen waarop u inschreef. Gedurende 3 maanden heeft u vrij toegang tot de opname van de seminaries/opleidingen waarvoor u inschreef.  U kunt dus het seminarie herbekijken wanneer u wilt.

Spreker

Dimitri Verhoeven

Dimitri Verhoeven behaalde zijn Master in de Rechten aan de Universiteit Antwerpen in 2012. Vervolgens werkte Dimitri enkele jaren als navorser aan de Universiteit Antwerpen, waar hij in juni 2017 promoveerde met een proefschrift over het onderwerp “Productveiligheid en productaansprakelijkheid”.
Hij is sinds januari 2017 ingeschreven aan de Balie Provincie Antwerpen.
Dimitri heeft het kantoor Schoups vervoegd in 2017, waar hij voornamelijk werkzaam is in de vakgebieden Privaat bouwrecht, Overheidsopdrachten & PPS en Verzekeringsrecht.
Dimitri is eveneens aan de Universiteit Antwerpen verbonden als praktijkassistent en gastprofessor, waarbij hij o.a. de module “Aansprakelijkheid en causaliteit” doceert in het Postgraduaat Aansprakelijkheids- en Verzekeringsrecht.

Accreditatie

Nationale Kamer van Notarissen:U was voor de volledige duur aanwezig gedurende het webinar.
OVB:C-2022-52 erkend voor 2 punten permanente vorming.
Nationale kamer van gerechtsdeurwaarders:U was voor de volledige duur aanwezig gedurende het webinar.

Kostprijs & data

€ 163,00 excl. btw

Wat krijgt u voor die prijs?

U ontvangt een syllabus met de slides en de bijhorende documentatie, opgesteld door de spreker. Het webinar en de syllabus blijven 3 maanden beschikbaar. Na inschrijving ontvangt u de mail met link en kan u de link op uw account terugvinden bij de knop webinars.

Hoe betalen?

Nadien ontvangt u per mail een factuur om de betaling uit te voeren. Door middel van de factuur kan u aanspraak maken op de KMO-portefeuille. Voor kleine ondernemingen bedraagt dit 30% en voor middelgrote ondernemingen 20%.

Ook de on-demand webinars zijn erkend voor betaling met KMO-portefeuillesubsidies indien deze aan volgende voorwaarden voldoen:

  • de opleiding interactief is, dit betekend dat de spreker beschikbaar is voor bijkomende vragen die rechtstreeks betrekking hebben tot de opleiding – bij Utopix is dit steeds mogelijk tijdens de periode dat de link beschikbaar is voor de deelnemer
  • de opleiding moet afgrond worden binnen het kalenderjaar waarin de subsidie wordt aangevraagd
  • de deelnemer zeker de opleiding volgt
  • er een aanwezigheidsattest wordt uitgereikt op basis van gearchiveerde controle

Contact

Heeft u een vraag, voorstel of hulp nodig? Aarzel dan niet om ons te contacteren. Wij zijn u graag van dienst.

Legal Learning Company
Bergensesteenweg 709a
1600 Sint-Pieters-Leeuw
Tel. 02 321 00 06
info@utopix.be