Opgenomen op 25/04/2023
On demand
Jan Allaert
2u

De bouwpromotor: outlaw of toch in de pas lopen?

In de wetgeving en rechtsleer wordt er veel aandacht besteed aan de architect en de aannemer maar wat de juridische positie van de bouwpromotor is, wordt vaak onderbelicht terwijl hij/zij wel de spil vormt van het ganse bouwproces.

Gezien de regelgeving omtrent de bouwpromotor in het verleden eerder beperkt was en naar de buitenwereld toe steeds beperkt was en naar de buitenwereld toe steeds tussen alle mazen van het net bleek te glippen, kreeg het begrip "bouwpromotor" vaak een negatieve connotatie.

Op vandaag, in een snel evoluerende en groeiende vastgoedmarkt, dienen we evenwel vast te stellen dat ook de bouwpromotor wordt geconfronteerd met heel wat regelgeving, contractuele relaties en aansprakelijkheden.

Mr. Jan Allaert zal tijdens deze sessie in een helicopterview de positie van de bouwpromotor duiden doorheen alle facetten van het recht aangevuld met voorbeelden uit de praktijk.

Spreker

Jan Allaert

Door zijn uitgesproken interesse in projectontwikkeling en bouwpromotie is Jan een echte meerwaarde in de vastgoedsector. Hij staat van bij aanvang van het bouwproject de bouwpromotor, architect, aannemer of bouwheer bij door opmaak van diverse vastgoedcontracten op maat van de klant en het project. Ook tijdens en na de realisatie van het bouwproject zorgt Jan voor de nodige bijstand zodat ieder geschil of elke discussie op de meest pragmatische en daadkrachtige manier wordt aangepakt.

Accreditatie

Nationale Kamer van Notarissen:U was voor de volledige duur aanwezig gedurende het webinar.
OVB:C-2022-1692: erkend voor 2 punten permanente vorming.
Nationale kamer van gerechtsdeurwaarders:U was voor de volledige duur aanwezig gedurende het webinar.

Kostprijs & data

€ 163,00 excl. btw

Wat krijgt u voor die prijs?

U ontvangt een syllabus met de slides en de bijhorende documentatie, opgesteld door de spreker. Het webinar en de syllabus blijven 3 maanden beschikbaar. Na inschrijving ontvangt u de mail met link en kan u de link op uw account terugvinden bij de knop webinars.

Hoe betalen?

Nadien ontvangt u per mail een factuur om de betaling uit te voeren. Door middel van de factuur kan u aanspraak maken op de KMO-portefeuille. Voor kleine ondernemingen bedraagt dit 30% en voor middelgrote ondernemingen 20%.

Ook de on-demand webinars zijn erkend voor betaling met KMO-portefeuillesubsidies indien deze aan volgende voorwaarden voldoen:

  • de opleiding interactief is, dit betekend dat de spreker beschikbaar is voor bijkomende vragen die rechtstreeks betrekking hebben tot de opleiding – bij Utopix is dit steeds mogelijk tijdens de periode dat de link beschikbaar is voor de deelnemer
  • de opleiding moet afgrond worden binnen het kalenderjaar waarin de subsidie wordt aangevraagd
  • de deelnemer zeker de opleiding volgt
  • er een aanwezigheidsattest wordt uitgereikt op basis van gearchiveerde controle

Contact

Heeft u een vraag, voorstel of hulp nodig? Aarzel dan niet om ons te contacteren. Wij zijn u graag van dienst.

Legal Learning Company
Bergensesteenweg 709a
1600 Sint-Pieters-Leeuw
Tel. 02 321 00 06
info@utopix.be