Sociaal recht
Opgenomen op 03/04/2020
On demand
Dylan Casaer
1u

Corona: impact op uw personeel

Het CORONA-virus heeft een ongekende impact op onze bedrijven doorheen heel de wereld. Bepaalde bedrijven moeten dicht, anderen blijven juist beter open maar vinden geen medewerkers bereid om te werken. Veel bedrijfsleiders vrezen ook dat als de lockdown lang behouden blijft ze in ademnood zullen geraken. 

Daarom lijsten we graag op wat er inzake HR van belang is voor onze bedrijven : 

-        Hoe zit het met het verplicht thuiswerk : wat kan ik van mijn medewerkers verlangen en wat niet ? 
-        Na de recente wijzigingen : wat zijn nu de juiste regels voor tijdelijke werkloosheid ? 
-        Kan ik medewerkers verplichten verlof of ADV-dagen op te nemen ? 
-        Hoe krijg ik uitstel van betaling van de RSZ of inzake bedrijfsvoorheffing ? 
-        Als de lockdown wordt opgeheven : kan ik medewerkers verplicht langsturen bij de preventieadviseur alvorens ze terug aan het werk te laten ? 
-        Moet ik met mijn ondernemingsraad overleggen over welke maatregelen ik neem ? 

Deze en andere vragen komt aanbod tijdens ons webinar.

Nieuw
De Belgische regering besliste vrijdag 25 april tot een gefaseerde exit-strategie uit de lockdown. 
Het is echter duidelijk dat veel bedrijven nog met vragen vragen zitten over de afhandeling van de voorbije weken en over de komende exit-strategie voor hun bedrijf. 
 
Bij dit webinar kan u een bundeling van adviezen op vlak van welzijn op het werk in Corona-tijden van de FOD Werkgelegenheid en hun gids over veilig terug aan het werk terugvinden. 
Spreker

Dylan Casaer


Dylan Casaer studeerde in 1993 af als licentiaat (Master) in de rechten aan de Universiteit van Leuven (KUL). Daarna behaalde hij een Master in arbeidsrecht aan de Universiteit van Brussel (VUB).

Van 1999 tot 2003 werkte Dylan als manager bij de grote wereldwijde multidisciplinaire audit-, belasting-, advies- en juridische dienstverleners PwC en Ernst & Young, waar hij de juridische afdeling van de Brusselse kantoren startte en ontwikkelde. Hij werkte in nauwe samenwerking met de belasting- en auditafdelingen aan belangrijke transacties in industriële sectoren zoals Telecom, IT en Services. Tussen 2003 en 2009 werkte Dylan als advocaat bij verschillende onafhankelijke Belgische advocatenkantoren met een internationale focus.

Dylan heeft gedurende acht opeenvolgende jaren een brede, diepgaande ervaring in personeelsaangelegenheden voor een organisatie met meer dan 1000 werknemers. Dylan Casaer is ook voormalig parlementslid waar hij een gerespecteerd lid was van de Commissie juridische zaken. Dylan blijft verschillende mandaten in de publieke sector houden. Sinds 2009 is hij lid van de raad van bestuur van een groot ziekenhuis in de regio Aalst. Door zijn ervaring en netwerk in zowel de private als de publieke sector, heeft Dylan ervaring in besluitvormingsprocessen en is hij bekend met de regelgevingsomgeving. Hij is ook een specialist op het gebied van GDPR-compliance en co-sourcing. Sinds 2017 is hij ook een gecertificeerde Data Privacy Officer (DPO).

In 2009 trad Dylan toe tot het advocatenkantoor Olislaegers & De Creus, een niche Belgisch advocatenkantoor waar hij leiding geeft aan en de praktijken voor werkgelegenheid en privacy ontwikkelt.

Ervaring

Tijdens zijn carrière heeft Dylan ervaring en expertise opgedaan in een groot aantal economische sectoren, waaronder maar niet beperkt tot IT & Telecom, Hotel & Leisure, Government & Public Sector, Banking & Finance, Healthcare, Care & Assisted Living, Manufacturing Industry. Zijn praktijk heeft zich altijd gericht op de juridische aspecten van werkgelegenheid en sociale zekerheid, pensioenen en uitkeringen, privacy en gegevensbescherming, geschillenbeslechting en regelgeving en naleving.

Dylan Casaer is ook lid van de European Employment Lawyers Association (EELA) en de International Young Lawyers Association (AIJA). Hij is een regelmatige spreker op nationale en internationale congressen over onderwerpen die verband houden met arbeidsrecht en gegevensprivacy. Hij is actief lid van de Alumni Arbeidsrecht van de Universiteit van Brussel (VUB).

Dylan Casaer wordt aanbevolen door de Legal 500 EMEA.

Accreditatie

BIBF:102305 erkend voor 1u permanente vorming
BIV:Erkend voor 1u permanente vorming
IAB:B0560/2017-12 Erkend voor 1u permanente vorming
Nationale Kamer van Notarissen:U ontvangt een aanwezigheids/deelnameattest waarmee u individueel uw punten kan aanvragen
OVB:2019-04024 Erkend voor 1 punt permanente vorming
Nationale kamer van gerechtsdeurwaarders:U ontvangt een aanwezigheids/deelnameattest waarmee u individueel uw punten kan aanvragen
IBJ:U ontvangt een aanwezigheids/deelnameattest waarmee u individueel uw punten kan aanvragen

Kostprijs & data

€ 105,00 excl. btw

Wat krijgt u voor die prijs?

U ontvangt een syllabus met de slides en de bijhorende documentatie, opgesteld door de spreker. Het webinar blijft 1 week beschikbaar.

Hoe betalen?

Bij inschrijving ontvangt u per mail een factuur. De factuur wordt tevens toegevoegd aan uw online account en is ten allen tijde raadpleegbaar. Door middel van de factuur kan u aanspraak maken op de KMO-portefeuille. Voor kleine ondernemingen bedraagt dit 30% en voor middelgrote ondernemingen 20%.

Contact

Heeft u een vraag, voorstel of hulp nodig? Aarzel dan niet om ons te contacteren. Wij zijn u graag van dienst.

Legal Learning Company
Bergensesteenweg 709a
1600 St-Pieters-Leeuw
Tel. 056 96 03 61
info@utopix.be
Melanie Van Acker
0468 48 90 98
melanie@utopix.be