Opgenomen op 08/02/2023
On demand
Frank Burssens
3u

Belangrijke update binnen het aannemingsrecht: een focus op conflicten en contracten

In dit seminarie zal de spreker u wegwijs maken in de actuele rechtspraak van het aannemingsrecht. In dit seminarie behandelt de spreker enkele actuele topics van het aannemingsrecht zoals aansprakelijkheid van aannemers en architecten, betaling van prijs, schadevergoeding bij vertraging in de werken, en contractuele aansprakelijkheidsbeperking. Omdat ook een focus zal liggen op concrete aannemingscontracten (belangrijke clausules en hun impact op de praktijk), zal het nieuwe verbintenissenrecht, dat op 1 januari 2023 in werking zal treden, als basis dienen. 

Dit webinar geeft u toegang tot uw persoonlijk webinar archief van de opleidingen waarop u inschreef. Gedurende 3 maanden heeft u vrij toegang tot de opname van de seminaries/opleidingen waarvoor u inschreef.  U kunt dus het seminarie herbekijken wanneer u wilt.

Spreker

Frank Burssens

Frank Burssens studeerde in 1990 af als Licentiaat in de Rechten aan de Universiteit Gent.
In 1991 behaalde hij een LLM International Business Law aan de Universiteit van Londen (Queen Mary and Westfield College). Hij werkte in 1990 als “Foreign attorney” in het advocatenkantoor MILBANK, TWEED, HADLEY & McCLOY in Washington DC (VSA) en in 1991 als “Counsellor European Law” in het advocatenkantoor JACQUES AND LEWIS (thans EVERSHEDS) te Londen.
In 2006 werd hij partner bij het advocatenkantoor Lawfort, en in 2007 richtte hij met enkele medevennoten het kantoor Burssens & Partners Ondernemingsadvocaten op, dat op vandaag actief is onder de benaming Everest met kantoren in Brussel, Gent en Brugge.
Als advocaat behandelt Frank Burssens voornamelijk dossiers betreffende het vastgoedrecht (juridische bijstand bij aan- en  verkoop van terreinen en gebouwen, aandelentransacties van projectvennootschappen, stedenbouw- en milieuproblematiek), en het bouwrecht (zowel overheidsopdrachten als privaatrechtelijk bouwrecht).
Hij begeleidt zijn cliënten op het vlak van contracten als in gerechtelijke procedures en arbitrage.
Daarnaast heeft hij ook een ruime ervaring op het vlak van het algemeen handels- en vennootschapsrecht, in het bijzonder wat betreft de overname van bedrijven.
Hij is eveneens aangesteld als arbiter binnen het Belgisch Arbitragehof voor de Sport.

Accreditatie

Nationale Kamer van Notarissen:U was voor de volledige duur aanwezig gedurende het webinar.
OVB:C-2022-638: erkend voor 3 punten permanente vorming.
Nationale kamer van gerechtsdeurwaarders:U was voor de volledige duur aanwezig gedurende het webinar.

Kostprijs & data

€ 227,00 excl. btw

Wat krijgt u voor die prijs?

U ontvangt een syllabus met de slides en de bijhorende documentatie, opgesteld door de spreker. Het webinar en de syllabus blijven 3 maanden beschikbaar. Na inschrijving ontvangt u de mail met link en kan u de link op uw account terugvinden bij de knop webinars.

Hoe betalen?

Nadien ontvangt u per mail een factuur om de betaling uit te voeren. Door middel van de factuur kan u aanspraak maken op de KMO-portefeuille. Voor kleine ondernemingen bedraagt dit 30% en voor middelgrote ondernemingen 20%.

Ook de on-demand webinars zijn erkend voor betaling met KMO-portefeuillesubsidies indien deze aan volgende voorwaarden voldoen:

  • de opleiding interactief is, dit betekend dat de spreker beschikbaar is voor bijkomende vragen die rechtstreeks betrekking hebben tot de opleiding – bij Utopix is dit steeds mogelijk tijdens de periode dat de link beschikbaar is voor de deelnemer
  • de opleiding moet afgrond worden binnen het kalenderjaar waarin de subsidie wordt aangevraagd
  • de deelnemer zeker de opleiding volgt
  • er een aanwezigheidsattest wordt uitgereikt op basis van gearchiveerde controle

Contact

Heeft u een vraag, voorstel of hulp nodig? Aarzel dan niet om ons te contacteren. Wij zijn u graag van dienst.

Legal Learning Company
Bergensesteenweg 709a
1600 Sint-Pieters-Leeuw
Tel. 02 321 00 06
info@utopix.be