Vastgoed en stedebouwrecht
Opgenomen op 10/03/2021
On demand
Kristof Vanhove
3u

Actualia Handelshuur

In dit seminarie worden de belangrijkste ontwikkelingen inzake handelshuur besproken, en dit op basis van de meest recente rechtspraak (met aandacht voor de problematiek van de handelshuurhernieuwing en uitzettingsvergoeding). 

Bijzondere aandacht gaat daarbij naar de gevolgen van de overheidsmaatregelen ter bestrijding van COVID-19 op de huurovereenkomsten, en met name de vraag of de huur verschuldigd blijft tijdens de periode van gedwongen sluiting. 

Diverse rechtsgronden worden daarvoor aangevoerd, de ene al succesvoller dan de andere. De lagere rechtspraak gaat alle kanten uit. Deze rechtspraak en de eventuele contractuele oplossingen worden uitvoerig besproken. 

In de nasleep van de COVID-19 situatie, duiken meer en meer procedures op grond van artikel 6 Handelshuurwet (huurprijsherziening) op. 

Deze bepaling wordt daarover uitvoerig ontleed, in het bijzonder in het licht van de COVID-19-maatregelen.
 

Spreker

Kristof Vanhove

Kristof Vanhove is gespecialiseerd in vastgoedrecht (huurrecht, handelshuurrecht, bouwrecht, zakenrecht) commercieel recht en contractenrecht. Hij heeft een uitgebreide expertise op het vlak van geschillenbeslechting, onderhandeling en bemiddeling.
De focus van zijn praktijk ligt op de retailsector (handelshuur / franchising).
Mr Vanhove is advocaat sinds 2003. Tot 2010 was hij verbonden aan de balie van Brussel. Sindsdien maakt hij deel uit van de balie van Hasselt, en is stichtend vennoot van INTEGRA (2013).
Sinds 2016 is mr. Vanhove erkend bemiddelaar in burgerlijke en handelszaken; hij wordt ook geregeld aangesteld als arbiter en is lid van CEPANI, het toonaangevende Belgische centrum voor arbitrage en bemiddeling.
Mr Vanhove is licentiaat/master in de rechten (K.U. Leuven, 2002) en doctor in de rechten (Ph.D.) (K.U. Leuven, 2009). Hij promoveerde met een proefschrift over handelshuur aan de KULeuven. In 2011 behaalde hij bovendien het diploma Master in het Notariaat (K.U. Leuven, 2011, summa cum laude).
Hij is tevens hoofdeditor van het Tijdschrift voor Bouwrecht en Onroerend goed (TBO).
 

Accreditatie

BIBF:Erkend voor 3u permanente vorming
BIV:Erkend voor 3u permanente vorming
ITAA:E0078/2020-10 Erkend voor 3u permanente vorming
OVB:2020-03931 Erkend voor 3 punten permanente vorming
IBJ:U ontvangt een deelnameattest

Kostprijs & data

€ 148,00 excl. btw

Wat krijgt u voor die prijs?

U ontvangt een syllabus met de slides en de bijhorende documentatie, opgesteld door de spreker. Het webinar blijft 2 weken beschikbaar. Na inschrijving ontvangt u de mail met link en kan u de link op uw account terugvinden bij de knop webinars.

Hoe betalen?

Nadien ontvangt u per mail een factuur om de betaling uit te voeren. Door middel van de factuur kan u aanspraak maken op de KMO-portefeuille. Voor kleine ondernemingen bedraagt dit 30% en voor middelgrote ondernemingen 20%.

Ook de on-demand webinars zijn erkend voor betaling met KMO-portefeuillesubsidies indien deze aan volgende voorwaarden voldoen:

  • de opleiding interactief is, dit betekend dat de spreker beschikbaar is voor bijkomende vragen die rechtstreeks betrekking hebben tot de opleiding – bij Utopix is dit steeds mogelijk tijdens de periode dat de link beschikbaar is voor de deelnemer
  • de opleiding moet afgrond worden binnen het kalenderjaar waarin de subsidie wordt aangevraagd
  • de deelnemer zeker de opleiding volgt
  • er een aanwezigheidsattest wordt uitgereikt op basis van gearchiveerde controle

Contact

Heeft u een vraag, voorstel of hulp nodig? Aarzel dan niet om ons te contacteren. Wij zijn u graag van dienst.

Legal Learning Company
Bergensesteenweg 709a
1600 St-Pieters-Leeuw
Tel. 056 96 03 61
info@utopix.be
Melanie Van Acker
0468 48 90 98
melanie@utopix.be