Wannes Vandenbussche


Wannes is een medewerker in de geschillenbeslechtingsgroep van Linklaters.
Hij is gespecialiseerd in binnenlandse en grensoverschrijdende geschillen en nationale en internationale arbitrage.
Zijn expertisegebieden zijn onder meer bewijs, (extra-) contractuele aansprakelijkheid, burgerlijke rechtsvordering en verzekering.
Hij is een erkende bemiddelaar bij de Belgische bemiddelingscommissie.

Wannes is licentiaat in de rechten (bachelor- en masterdiploma's) en doctor in de rechten (doctoraat) van de KU Leuven. Tijdens zijn studie voltooide hij een Erasmus-programma aan de Université Paris 1 Panthéon-Sorbonne.

Voordat hij bij Linklaters kwam, verrichtte hij postdoctoraal onderzoek als gastonderzoeker aan Yale Law School (B.A.E.F. en Fulbright fellowships).

Wannes is bestuurslid van het ‘Tijdschrift voor procesrecht en bewijsrecht / Revue de droit judiciaire et de la prevue’ en de redacteur verantwoordelijk voor de civiele procedure van ‘Nieuw Juridisch Weekblad’. In het lopende academiejaar 2018-2019 geeft hij de cursus ‘Evidence’ als vervangend docent in het masterprogramma van de KU Leuven. Hij is lid van de commissie belast met de hervorming van het Belgisch burgerlijk wetboek en draagt ​​bij aan “Boek 8: Bewijs”

Hij spreekt regelmatig op nationale en internationale conferenties.

Wannes is de auteur van het boek ‘Bewijs en onrechtmatige daad’ en verschillende artikelen over bewijsmateriaal, soorten, contracten en ADR.

Seminaries van deze spreker

Hervorming bewijsrecht

Burgerlijk recht
13/12/2019
Wannes Vandenbussche
Namiddag
Mechelen
Gevorderde
Meer informatie