Stefaan Voet

Stefaan Voet behaalde in 2001 zijn diploma rechten aan de Universiteit Gent. In 2011 doctoreerde hij over het thema collectief procederen. Voor zijn proefschrift ontving hij in 2014 de Prijs van het Gerechtelijk Privaatrecht, die om de drie jaar wordt uitgereikt door de vzw Algemene Modellenverzameling voor de Rechtspraktijk.

Sinds 2015 is Stefaan hoofddocent gerechtelijk recht aan de KU Leuven en gastprofessor aan de Universiteit Hasselt.

Stefaan is ook Programme Affiliate bij het CMS/Swiss Re Research Programme on Civil Justice Systems bij het Centre for Socio-Legal Studies van de University of Oxford, lid van het Class Actions Exchange Network geleid door de universiteiten van Stanford, Oxford en Tilburg en affiliate bij het Class Action Lab van de University of Montréal. Hij is ook lid van verschillende werkgroepen binnen de schoot van het European Law Institute.

Hij was visiting scholar aan het Law Center University of Houston (2009) en Stanford Law School (2014). Hij was visiting lecturer/professor aan het Law Center University of Houston, SMU Dedman School of Law in Dallas, College of Law University of Tennessee, Syracuse University College of Law, China-EU School of Law in Beijing, University of Pavia, University of Pretoria en EMARF (Escola da Magistratura Regional Federal da 2E Regiao) in Rio de Janeiro. In 2016-2017 bekleedde hij de TPR Wisselleerstoel aan de Universiteit Utrecht (Molengraaff Instituut voor Privaatrecht).

Daarnaast is Stefaan plaatsvervangend vrederechter van het derde kanton Brugge en voorzitter van het toezichtcomité van de Ombudsman voor de Handel. Sinds november 2019 is hij ook plaatsvervangend lid (in de hoedanigheid van hoogleraar/docent) van de Nederlandstalige Benoemingscommissie voor het notariaat.

Stefaan is advocaat sinds 2003. Na een onderbreking vanaf 2014, werd hij in 2019 terug actief als advocaat en vervoegde hij DLPA. Binnen het kantoor is hij voornamelijk actief binnen de domeinen van het proces-, burgerlijk en ondernemingsrecht.

Seminaries van deze spreker

De Potpourri's revisited!

Opgenomen op 14/06/2022
3u
On demand
Stefaan Voet
Meer informatie

De vertegenwoordiging binnen vennootschappen praktisch bekeken

Burgerlijk recht
05/05/2023
Live
Stefaan Voet
10:00 tot 12:00
Meer informatie