Stefaan Declercq

Stefaan Declercq is als doctoraatsassistent verbonden aan het Instituut Verbintenissenrecht van de KU Leuven waar hij een proefschrift voorbereidt over de kennisgeving in het vermogensrecht, onder het promotorschap van Prof. Dr. Sophie Stijns. In het kader van zijn assistentschap legt hij zich ook toe op onderwijstaken, publicaties en lezingen in het brede domein van het verbintenissenrecht. Hij is tevens als tutor verbonden aan de UHasselt.
Stefaan Declercq studeerde in juni 2008 af als master in de geschiedenis, en behaalde in 2012 ook zijn rechtendiploma aan de KU Leuven. Tijdens zijn rechtenstudies ging zijn interesse vooral uit naar het privaat- en economisch recht. Zo schreef hij een meesterproef over horizontale eigendomssplitsingen in de ondergrond onder begeleiding van Prof. Dr. Vincent Sagaert. Na zijn rechtenopleiding behaalde hij nog een LL.M. aan de Universität Bayreuth in Duitsland.
Tussen 2013 en 2017 tot slot was Stefaan als advocaat werkzaam in een Brussels advocatenkantoor. Daar behandelde hij voornamelijk dossiers in het vennootschaps- en het verbintenissenrecht. De laatste twee jaren van zijn stage combineerde hij met een deeltijds mandaat als praktijkassistent aan het Instituut Goederenrecht van de KU Leuven.

Seminaries van deze spreker

De derdenwerking binnen de praktijk: van concept tot praktische tips

Burgerlijk recht
07/06/2023
Live
Stefaan Declercq, Tobe Inghelbrecht
12:30 tot 15:45
Meer informatie