Simon Deryckere

Simon Deryckere is licentiaat in de rechten (Kuleuven – cum laude) en behaalde een DES en droit économique (ULB - magna cum laude) en een Master na master vennootschapsrecht (KUB - cum laude).

Simon is ingeschreven als advocaat aan de Balie te Kortrijk sedert 2007 en was er laureaat van de pleitwedstrijd. Hij was tevens laureaat van de pleitwedstrijd der Nederlanden te Breda.

Hij legt zich voornamelijk toe op complexe geschillen in het ondernemingsrecht in de ruime zin, met een focus op contractenrecht ,vennootschapsrecht, vastgoedrecht en insolventierecht. Als litigator streeft hij steeds de best mogelijke oplossing na voor de cliënt. Een onderhandelde oplossing waar mogelijk, een gerechtelijke procedure op het scherpst, waar nodig. Hij is een gerespecteerd pleiter en heeft ervaring voor alle Belgische rechtscolleges evenals in arbitrage waar hij lid is van CEPANI.

In de vermelde vakgebieden staat hij u tevens bij voor de redactie van overeenkomsten, om eventuele betwistingen zoveel mogelijk te voorkomen.
Hij is bemiddelaar in burgerlijke en handelszaken (UGent 2018).

Simon wordt regelmatig gevraagd als spreker binnen zijn vakgebieden en is voormalig praktijkassistent aan de KULeuven (afdeling Kortrijk). Hij bouwde zijn carrière uit bij verschillende gereputeerde kantoren vooraleer toe te treden tot Athena Law & Strategy.