Sébastien De Rey

Sébastien De Rey (°1991) is postdoctoraal onderzoeker aan het Instituut voor verbintenissenrecht en is tevens docent verbintenissenrecht, Leerstoel Rechtsgeleerdheid aan de Koninklijke Militaire School. Hij is gastprofessor aan de ULiège en aan de UCLouvain, Centre de droit privé, als titularis van opleidingsonderdelen in de rechtenopleiding. Zijn onderzoek bestrijkt het rechtsvergelijkend verbintenissenrecht, buitencontractueel aansprakelijkheidsrecht en bijzondere contractenrecht, met bijzondere aandacht voor sancties en remedies. Sébastien is redactielid van het Tijdschrift voor Belgisch Burgerlijk Recht/Revue Générale de Droit Civil (TBBR/RGDC, Kluwer), onderdelen verbintenissenrecht en bijzondere contractenrecht en referent van het Nederlands Tijdschrift voor Burgerlijk Recht (NTBR, Kluwer). Ter voorbereiding van het nieuw Burgerlijk Wetboek is hij bij ministerieel besluit benoemd tot lid en secretaris van de Commissie tot hervorming van het bijzondere contractenrecht.

Sébastien studeerde rechten in Kortrijk en Leuven, KU Leuven (Bachelor en Master, 2009-'14, magna cum laude) en Zwitserland (Universiteit van Fribourg/Freiburg im Üechtland, 2012-'13). In 2018 promoveerde hij aan de KU Leuven op het proefschrift "Herstel in natura in het contractenrecht: rechtsvergelijkende studie met buitencontractuele invalshoek" (Brugge, die Keure, 2019, xxxvi + 927 p.), onder promotorschap van prodecaan Bernard Tilleman en professor Sophie Stijns, als onderzoeks- en onderwijsassistent (2014-'15) en FWO-aspirant (2015-'19). Hij was gastonderzoeker aan de Universiteit Leiden (2016), het Max-Planck-Institüt fur ausländisches und internationales Privatrecht te Hamburg (2016), Universiteit Zürich (2017) en de Universiteit Paris II - Panthéon-Assas (2018) en nam deel aan het Programme in European Private Law for Postgraduates (i.s.m. de universiteiten van Cambridge, Münster, Krakau en Valencia, 2016-‘17). Nadien was Sébastien werkzaam als Postdoctoral Fellow aan de City University of Hong Kong, Centre for Chinese and Comparative Law, met onderzoek in het licht van het nieuw Chinees Burgerlijk Wetboek (2019-‘20). Hij stelde zijn onderzoek voor in o.a. Parijs, Cambridge, Tokyo, Shanghai en Hongkong.

Sébastien is lid van the International Network for Law and Apology Research (INLAR), Fellow aan het Centre for Chinese and Comparative Law, City University of Hong Kong en lid van het Séminaire Franco-belge en droit des obligations (Paris I - Sorbonne en UCLouvain). In 2017 ontving Sébastien de TPR-prijs (2500 euro) voor zijn bijdrage "Excuseer?! Afgedwongen excuses in het aansprakelijkheidsrecht" (TPR 2017, p. 1153-1213).

Seminaries van deze spreker

Verborgen gebreken bij koop: knelpunten en actuele ontwikkelingen

Opgenomen op 06/05/2022
2u
On demand
Sébastien De Rey
Meer informatie

Sancties wegens wanprestatie: overzicht van de belangrijkste rechtspraak

Opgenomen op 12/05/2022
2u
On demand
Sébastien De Rey
Meer informatie

Sancties wegens wanprestatie: een noodzakelijke update

Aansprakelijkheidsrecht
20/04/2023
Live
Sébastien De Rey
12:30 tot 14:30
Meer informatie