Rinse Elsermans

Rinse Elsermans legt zich toe op nationale en internationale vermogensplanning, familiaal vermogensrecht en civiele procedures.

OPLEIDING EN ERVARING

Rinse is Master in de rechten (Universiteit Antwerpen) en Master in het notariaat (Vrije Universiteit Brussel). Hij is Nederlandstalig, maar spreekt ook Engels en Frans.
Als advocaat is Rinse verbonden aan de balie van Brussel. Hij is lid van het Cazimirteam sinds 2015.

SPECIALISATIE

Rinse houdt zich bezig met nationale en internationale vermogensplanning, adviseren van vermogende families tijdens hun volledige levenscyclus en het bijstaan van ondernemers in het plannen en structureren van hun vermogen.
Zo helpt hij cliënten bij het overdragen van vermogen naar de volgende generatie, rekening houdend met de verschillende belangen binnen de familie. Daarnaast zoekt hij samen met hen naar rechtszekere oplossingen bij familietwisten. Ten slotte waakt hij erover toekomstige conflicten te vermijden met gebruik van (globale) erfovereenkomsten.
Indien het daartoe zou komen, dan heeft Rinse uitgebreide ervaring in het minnelijk afhandelen van conflicten in familiale context, zij het in het kader van de familiale vermogensplanning dan wel inzake echtscheidingen of nalatenschapskwesties. Blijkt een minnelijke oplossing niet mogelijk, dan heeft Rinse ten slotte ook een zeer sterke expertise in civiele procedures voor de verscheidene Belgische rechtbanken, met een focus op complexe nalatenschapsdossiers.

PUBLICATIES EN ANDERE ACTIVITEITEN

Rinse is een veelgevraagd gastspreker op seminaries, waaronder bv. de Brusselse Studiekring van het Notariaat alsook de Vlaamse Raad van het Notariaat (binnen de Koninklijke Federatie van het Belgische Notariaat) waar hij reeds heeft gesproken voor meer dan 1.600 notarissen en notarieel medewerkers.
Daarnaast publiceert hij regelmatig in diverse vooraanstaande juridische tijdschriften en verscheen hij in diverse vooraanstaande media (De Tijd, Trends, Knack) als vakspecialist.
In het verleden was hij verbonden aan de Universiteit Antwerpen als academisch medewerker in de onderzoeksgroep Persoon & Vermogen. Intussen treedt hij nog steeds nog op als gastspreker in de grondige studie Familiaal Vermogensrecht aan de Universiteit Antwerpen.
Ten slotte is hij lid van AIJA, International Association of Young Lawyers.

Seminaries van deze spreker

Erfovereenkomsten: Importeer familiale vrede en gemoedsrust in uw successieplanning - praktische cases en toepassingen uit de praktijk

Burgerlijk recht
Opgenomen op 18/05/2021
2u
On demand
Rinse Elsermans
Meer informatie

10 jaar na de hervorming van de procedure van gerechtelijke vereffening-verdeling

Gerechtelijk recht
Opgenomen op 28/05/2021
3u
On demand
Rinse Elsermans
Meer informatie