Nele Van Kerrebroeck

Als pragmatisch en bedrijfsgericht Employment & Incentives-advocaat heeft Nele expertise ontwikkeld na betrokkenheid bij een aantal complexe zaken - van grensoverschrijdende fusies en algemeen advieswerk tot collectieve herstructureringen.
De belangrijkste praktijkgebieden zijn onder meer werknemersvertegenwoordigende organisaties, overgang van ondernemingen, grensoverschrijdende fusies, gegevensbeschermingszaken (AVG en HR), collectief ontslag en individueel ontslag, inclusief onderhandelingen, arbeidsgeschillen en interne onderzoeken.
Nele heeft gewerkt in de kantoren van Linklaters in Brussel en Singapore en adviseert klanten uit een breed scala van sectoren, waaronder consumenten, banken, energie, gezondheidszorg, automotive, horeca en technologie.
Ze staat hoog aangeschreven bij klanten en collega's, aangezien ze door Chambers & Partners Europe (2021) is gerangschikt als 'associate to watch'.

Hoogtepunten van het werk
Nele heeft geadviseerd over een breed scala van grote arbeidsrechtelijke zaken. Haar recente transacties omvatten het adviseren van:
  • Delhaize over zijn fusie van €28 miljard met Ahold, een van de grootste grensoverschrijdende fusies in Europa en de grootste Belgische deal die in jaren is afgerond.
  • Klanten over alle complexe arbeidsaspecten van verschillende reorganisatieprojecten zoals Generali, AXA Bank, Agfa Gevaert en Starwood/Marriott.
  • BEL20 beursgenoteerde bedrijven over complexe incentives en beloning van bestuurders. Dit omvat ook het opzetten, documenteren en implementeren van incentive plannen in België en internationaal.
  • Elia System Operator over alle werkgelegenheidsaspecten met betrekking tot zijn cruciale interne reorganisatieproject dat erop gericht is de Belgische gereguleerde activiteiten van Elia te isoleren en af ​​te schermen van zijn niet-gereguleerde activiteiten. Nele leidde de werkgelegenheidswerkstroom, inclusief communicatie naar werknemers, het opstellen van wereldwijde arbeidscontracten en projectmanagement.
  • Diverse grote banken over gevoelige zaken zoals ontslag van C-level medewerkers/managers, statuswijziging van werknemer naar zzp'er, etc.