Nele Somers

Nele richtte in 2018 Artes op, een niche-advocatenkantoor gespecialiseerd in Intellectuele Eigendomsrechten (IE), Technologie, Media & Communicatie (TMC) en Geschillenbeslechting.
Al meer dan tien jaar staat zij cliënten bij in alle aspecten van het auteursrecht, merkenrecht, tekeningen- en modellenrecht, octrooien, computerrecht, kwekersrecht, bedrijfsgeheimen (knowhow) en geavanceerde commerciële geschillen.
Na het behalen van haar diploma in de rechten aan de Universiteit Antwerpen (2007) volgde zij een bijkomende opleiding in het vennootschapsrecht (HUB, 2009) en intellectuele rechten aan de Universiteit van Brussel (HUB, 2011). In juni 2017 promoveerde zij met haar proefschrift over het dagelijks bestuur in de naamloze vennootschap aan de Universiteit Antwerpen.
Nele trad in 2007 toe aan de Antwerpse balie waar zij ervaring opdeed bij verschillende gevestigde zakenkantoren. Vooraleer Artes op te richten was zij een gevestigde waarde voor IE – en TMC-recht bij Monard Law.
Zij is gastdocent aan de Universiteit van Antwerpen en de Universiteit van Hasselt en auteur van verschillende wetenschappelijke bijdragen in tijdschriften & verzamelwerken. Zij neemt regelmatig deel als spreker aan internationale congressen en wetenschappelijke studiedagen.