Mehdi Zagheden

Méhdi Zagheden studeerde met grote onderscheiding af als Licentiaat in de Rechten (2008) en behaalde tevens een aanvullend diploma master na master Fiscaal Recht aan de Vrije Universiteit Brussel (2009).

Daarna volgde hij nog tal van aanvullende opleidingen op het vlak van BTW, douane & accijnzen en vermogensplanning.

Activiteiten

Méhdi Zagheden is gespecialiseerd in ondernemingsfiscaliteit en vermogensplanning. Zijn cliënteel bestaat uit ondernemers, boekhouders en openbare besturen die hij zowel op het vlak van adviesverlening, onderhandelingen als op het vlak van geschillenregeling bijstand verleent.  

Gelet op de techniciteit en de evolutie van het fiscaal recht vindt Méhdi Zagheden het belangrijk om academisch actief te blijven. In dat opzicht is hij als docent verbonden aan de Fiscale Hogeschool (FHS) en de Brugge Business School (VIVES) waar hij de vakken fiscale procedure, lokale en regionale belastingen, alsook douane & accijnzen onderwijst. Daarnaast is hij als wetenschappelijk medewerker verbonden aan de Vrije Universiteit Brussel.  

Méhdi Zagheden publiceert regelmatig over actuele thema’s in diverse fiscale tijdschriften en treedt vaak op als spreker op seminaries.

 Mandaten

Heden:

  • Docent Fiscale Procedure, Lokale en Regionale belastingen – Met inkomstenbelastingen gelijkgestelde belastingen, Fiscale Hogeschool
  • Docent Fiscale Procedure, Syntra Roeselare
  • Docent Douane & Accijnzen, Brugge Business School
  • Lid opleidingsraad vakgroep recht en criminaliteit, Vrije Universiteit Brussel
  • Wetenschappelijk medewerker “vakgroep fiscaal recht” Vrije Universiteit Brussel
  • Wetenschappelijke medewerker EHSAL-SEMINARIES,HUBrussel

2009-2011:

  • Assistent vakgroep fiscaal recht Vrije Universiteit Brussel