Frank Burssens

Frank Burssens studeerde in 1990 af als Licentiaat in de Rechten aan de Universiteit Gent.
In 1991 behaalde hij een LLM International Business Law aan de Universiteit van Londen (Queen Mary and Westfield College). Hij werkte in 1990 als “Foreign attorney” in het advocatenkantoor MILBANK, TWEED, HADLEY & McCLOY in Washington DC (VSA) en in 1991 als “Counsellor European Law” in het advocatenkantoor JACQUES AND LEWIS (thans EVERSHEDS) te Londen.
In 2006 werd hij partner bij het advocatenkantoor Lawfort, en in 2007 richtte hij met enkele medevennoten het kantoor Burssens & Partners Ondernemingsadvocaten op, dat op vandaag actief is onder de benaming Everest met kantoren in Brussel, Gent en Brugge.
Als advocaat behandelt Frank Burssens voornamelijk dossiers betreffende het vastgoedrecht (juridische bijstand bij aan- en  verkoop van terreinen en gebouwen, aandelentransacties van projectvennootschappen, stedenbouw- en milieuproblematiek), en het bouwrecht (zowel overheidsopdrachten als privaatrechtelijk bouwrecht).
Hij begeleidt zijn cliënten op het vlak van contracten als in gerechtelijke procedures en arbitrage.
Daarnaast heeft hij ook een ruime ervaring op het vlak van het algemeen handels- en vennootschapsrecht, in het bijzonder wat betreft de overname van bedrijven.
Hij is eveneens aangesteld als arbiter binnen het Belgisch Arbitragehof voor de Sport.

Seminaries van deze spreker

Belangrijke update binnen het aannemingsrecht: een focus op conflicten en contracten

Opgenomen op 08/02/2023
3u
On demand
Frank Burssens
Meer informatie