Dylan Casaer

Dylan Casaer studeerde in 1993 af als licentiaat (Master) in de rechten aan de Universiteit van Leuven (KUL). Daarna behaalde hij een Master in arbeidsrecht aan de Universiteit van Brussel (VUB).
Van 1999 tot 2003 werkte Dylan als manager bij de grote wereldwijde multidisciplinaire audit-, belasting-, advies- en juridische dienstverleners PwC en Ernst & Young, waar hij de juridische afdeling van de Brusselse kantoren startte en ontwikkelde. Hij werkte in nauwe samenwerking met de belasting- en auditafdelingen aan belangrijke transacties in industriële sectoren zoals Telecom, IT en Services. Tussen 2003 en 2009 werkte Dylan als advocaat bij verschillende onafhankelijke Belgische advocatenkantoren met een internationale focus.
Dylan heeft gedurende acht opeenvolgende jaren een brede, diepgaande ervaring in personeelsaangelegenheden voor een organisatie met meer dan 1000 werknemers. Dylan Casaer is ook voormalig parlementslid waar hij een gerespecteerd lid was van de Commissie juridische zaken. Dylan blijft verschillende mandaten in de publieke sector houden. Sinds 2009 is hij lid van de raad van bestuur van een groot ziekenhuis in de regio Aalst. Door zijn ervaring en netwerk in zowel de private als de publieke sector, heeft Dylan ervaring in besluitvormingsprocessen en is hij bekend met de regelgevingsomgeving. Hij is ook een specialist op het gebied van GDPR-compliance en co-sourcing. Sinds 2017 is hij ook een gecertificeerde Data Privacy Officer (DPO).
In 2009 trad Dylan toe tot het advocatenkantoor Olislaegers & De Creus, een niche Belgisch advocatenkantoor waar hij leiding geeft aan en de praktijken voor werkgelegenheid en privacy ontwikkelt.

Ervaring
Tijdens zijn carrière heeft Dylan ervaring en expertise opgedaan in een groot aantal economische sectoren, waaronder maar niet beperkt tot IT & Telecom, Hotel & Leisure, Government & Public Sector, Banking & Finance, Healthcare, Care & Assisted Living, Manufacturing Industry. Zijn praktijk heeft zich altijd gericht op de juridische aspecten van werkgelegenheid en sociale zekerheid, pensioenen en uitkeringen, privacy en gegevensbescherming, geschillenbeslechting en regelgeving en naleving.
Dylan Casaer is ook lid van de European Employment Lawyers Association (EELA) en de International Young Lawyers Association (AIJA). Hij is een regelmatige spreker op nationale en internationale congressen over onderwerpen die verband houden met arbeidsrecht en gegevensprivacy. Hij is actief lid van de Alumni Arbeidsrecht van de Universiteit van Brussel (VUB).
Dylan Casaer wordt aanbevolen door de Legal 500 EMEA.