Christine De Keersmaeker


Christine De Keersmaeker is een zeer ervaren advocaat in intellectuele eigendomsrechten. Ze is gespecialiseerd in strategisch IP-advies en wereldwijd IP-portfoliobeheer, IP-exploitatie, website- en IP-audits, co-branding, coproductie, omgaan met auteursrechten, merken, tekeningen en modellen, octrooien, know-how en domeinnamen. Samen met Agnès Maqua leidt ze het KOAN IP- en technologie- / media- en telecommunicatieteam (TMT & IP).
 
Ze heeft jarenlange ervaring met het begeleiden van nationale en internationale klanten in de mode-, retail-, film-, tv-, muziek-, uitgeverij-, reclame- en evenementensector en geeft juridisch advies aan grote namen in de filmindustrie in de volledige productieketen, inclusief multinationale coproducties, filmfinanciering en tax shelter.
 
Christine heeft een sterke staat van dienst in het adviseren van hoogwaardige merken voor mode- en luxegoederen, evenals merken in andere sectoren, waaronder retail, levensmiddelen, automobiel en technologie over alle aspecten met betrekking tot hun IP-portefeuilles, hun off- en online-business in een steeds evoluerende digitale en technologische omgeving, inclusief 3D-printen, online namaak, digitale marketing en artificial intelligence.
 
Ze is deskundig lid van de Raad voor Intellectuele Eigendom sinds 2008, in het bijzonder in de Afdeling Auteursrecht en Naburige rechten (het adviesorgaan van de Belgische federale minister bevoegd voor intellectuele eigendomsrechten). Ze is ook een derde beslisser in geschillen over domeinnamen en lid van het Belgische arbitrage- en bemiddelingscentrum CEPANI, een onafhankelijk orgaan bestaande uit bedrijfsleiders, academici, bedrijfsjuristen en advocaten.
 
Christine heeft veel geschreven en vaak gesproken over IP, media en technologie. Ze is ook gastprofessor aan de Antwerp Management School over mode en IP.