Alex Tallon

Alex beoefent het ondernemingsrecht, met een focus op marktpraktijken, merkenrecht en distributierecht.
Hij is ook een gedreven mediator en arbiter, en geeft de voorkeur aan onderhandelde oplossingen voor zover hij hiervoor een kans ontwaart. Alex is eveneens lid van Cepani, het Belgisch centrum voor arbitrage en mediatie.
Hij is praktijklector aan de faculteit Rechtsgeleerdheid van de KU Leuven (Universiteit van Leuven) en geeft hier lessen over de pleittechnieken.
Van 2008 tot 2010 was Alex stafhouder van de Nederlandse Orde van Advocaten te Brussel (NOAB) en van 2017 tot 2020 lid van de Raad van Bestuur van OVB (Orde van Vlaamse Balies) belast met deontologie. Hij is momenteel lid van de Belgische delegatie in de CCBE (Council of Bars and Law Societies of Europe).
Alex was voorzitter van het Belgisch comité van de UIA (Union Internationale des Avocats) en is lid van de UIA en de IBA (International Bar Association).
Hij heeft publicaties op het vlak van de marktpraktijken en deontologische regels en neemt hierover ook regelmatig het woord op studiedagen of congressen, zowel in het Nederlands als het Frans.