logo.svg

Winkelmandje is leeg

14/12/2018

13.30u tot 17.30u

Zorgvolmacht, negatieve wilsverklaring en overige wilsbeschikkingen

In een maatschappij waar de beschikkingsvrijheid van het individu tijdens het leven centraal staat, stellen we vast dat we ons meer en meer vragen stellen inzake de momenten waar we niet meer in staat zijn zelf  te beslissen: “Wat indien ik niet meer zelf in staat ben om mijn vermogen te beheren?” “Wat als ik niet meer zelf in staat ben om beslissingen te nemen inzake mijn persoon?” “Is een vermogensplanning nog mogelijk eenmaal ik wilsonbekwaam ben?” “Wat als ik in coma lig of als ik kom te overlijden?”

De bedoeling van het seminarie bestaat er in de luisteraar wegwijs te maken in de diverse regelgeving omtrent de zorgvolmacht, de negatieve wilsverklaring en de laatste wilsbeschikking en hen de do’s en don’ts mee te geven bij de redactie van deze documenten. Een bijzondere aandacht zal besteed worden aan het integreren van verschillende aspecten van de vermogensplanning in de zorgvolmacht.

Programma

12:30 - 13:30

Registratie met de mogelijkheid tot het nuttigen van een lunch

13:30 - 17:00

Opleiding met een korte koffiepauze

17:00 - 17:30

Mogelijkheid tot vraagstelling

Spreker

Melany Vanbiervliet

Melany is als advocaat verbonden aan het advocatenkantoor DELBOO, een kantoor met een jarenlange ervaring in de begeleiding van vermogende particulieren.

 Melany Vanbiervliet is master in de rechten en master in de fiscaliteit. Zij is gespecialiseerd in successieplanning en het familiaal vermogensrecht en begeleidt families bij de planning van hun vermogen. Daarnaast adviseert zij zowel particulieren als bedrijven op fiscaal vlak.

Julie De Pooter

Julie is als advocaat verbonden aan het advocatenkantoor DELBOO, een kantoor met een jarenlange ervaring in de begeleiding van vermogende particulieren. 

 

Julie De Pooter heeft naast haar master in de rechten bijkomend een master in het notariaat en master in de fiscaliteit behaald. Tevens volgde zij de expert class: vermogens- en successieplanning aan de Brugge Business School. Zij legt zich bij DELBOO toe op vermogensplanning, met een bijzondere interesse voor de familiale aandeelhouder. Tevens voert zij procedures in het kader van familiale geschillen.

Accreditatie

BIBF: 89927 Erkend voor 3,5u permanente vorming

IAB: B0560/2017-12 erkend voor 3,5 u permanente vorming

IBR: U ontvangt een aanwezigheidsattest waarmee u uw aanvraag voor permanente vorming kan aanvragen

Nationale Kamer van Notarissen: Erkenning in aanvraag

OVB: 2018-01266 Erkend voor 4 standaardpunten permanente vorming

Kostprijs

185 euro excl. btw

Wat krijgt u voor die prijs?

U ontvangt een syllabus met de slides en de bijhorende documentatie, opgesteld door de spreker.

Hoe betalen?

Bij inschrijving ontvangt u per mail een factuur. De factuur wordt tevens toegevoegd aan uw online account en is ten allen tijde raadpleegbaar.

 

Door middel van de factuur kan u aanspraak maken op de KMO-portefeuille. Voor kleine ondernemingen bedraagt dit 40% en voor middelgrote ondernemingen 30%.

Plaats

Blue Woods Hotel

Stationsstraat 230

8540 Deerlijk

 

Het Bleu Woods hotel bevindt zich rechtover Interieur Gaverzicht en is gemakkelijk bereikbaar via de E17 Gent-Rijsel, afrit 4 Deerlijk.

  • Komende van Kortrijk, sla linksaf en volg de N36 Vichtesteenweg richting Harelbeke. Sla na 2 km linksaf naar de Stationsstraat, na 600 m bevindt het Blue Woods Hotel zich aan de rechterkant of volg de borden richting Gaverzicht.
  • Komende van Gent, sla rechtsaf en volg de N36 Vichtesteenweg richting Harelbeke. Sla na 2 km linksaf naar de Stationsstraat, na 600 m bevindt het Blue Woods Hotel zich aan de rechterkant of volg de borden richting

Contact

Heeft u een vraag, voorstel of hulp nodig? Aarzel dan niet om ons te contacteren. Wij zijn u graag van dienst.

Utopix Comm. V.
Schoendalestraat 53
8793 Waregem
Tel.
056-96 03 61
Fax.
056-96 03 62
Ondernemingsnummer
BE0676.421.580
Melanie Van Acker
Tel.
(+32)0468 48 90 98

Schrijf je hier in om op de hoogte te blijven van onze seminaries

Vul vrijblijvend uw emailadres in en abonneer je op onze nieuwsbrief.