logo.svg

Winkelmandje is leeg

06/11/2018

13.30u tot 17.30u

Zakelijke rechten bij dreigende insolventie

Het faillissement en de gerechtelijke reorganisatie zijn samengebracht in boek XX WER. De ontbinding en vereffening van een vennootschap worden nog steeds geregeld door het W. Venn. en binnenkort door het WVV. Nochtans leunt een vereffening dichter aan bij een faillissement, dan een gerechtelijke reorganisatie. Vereffening en faillissement leiden tot een samenloop van schuldeisers, een gerechtelijke reorganisatie in principe niet. Aan de hand van de recente wetgeving, rechtspraak en rechtsleer onderzoeken we de invloed van gerechtelijk reorganisatie, faillissement en vereffening op de executiemogelijkheden van de schuldeisers. Zijn de hen toegekende zakelijke rechten of de bekomen zakelijke zekerheden samenloopproof? Quid met optie- en voorkooprechten? Hoe ver reiken de bevoegdheden van een curator, een gerechtsmandataris, een vereffenaar? Kunnen zij een verkoop of de vestiging van een zakelijk recht negeren? Mogen zij goederen die in onverdeeldheid zijn verkopen?

Programma

12:30 - 13:30

Registratie met de mogelijkheid tot het nuttigen van een lunch

13:30 - 17:00

Opleiding met een korte koffiepauze

17:00 - 17:30

Mogelijkheid tot vraagstelling

Spreker

Rik Crivits

Rik Crivits studeerde rechten aan de KU Leuven en werd in 1977 advocaat aan de balie in Brugge. Hij is samen met Chris Persyn oprichter van Crivits & Persyn (1988) en is sindsdien vennoot. Ook is hij plaatsvervangend rechter bij de rechtbank van koophandel te Brugge en erkend bemiddelaar in burgerlijke- en handelszaken. 

Rik leidt samen met Bram Baert de praktijkgroep ondernemingsrecht van Crivits & Persyn. Hij behandelt zelf materies van insolventierecht, vennootschapsrecht en handelsrecht. Hij treedt op als vereffenaar van vennootschappen, als gerechtsmandataris en curator. Rik adviseert en begeleidt bij problemen die verband houden met insolventie en bij aandeelhoudersgeschillen. Occasioneel werkt hij als spreker mee aan studiecyclussen in zijn voorkeursmateries.

Accreditatie

BIBF: Erkenning voor 3,5u in aanvraag

IAB: Erkenning voor 3,5u in aanvraag

IBR: U ontvangt een aanwezigheidsattest waarmee u uw aanvraag voor permanente vorming kan aanvragen

OVB: Erkenning voor 4 standaardpunten in aanvraag

Kostprijs

185 euro excl. btw

Wat krijgt u voor die prijs?

U ontvangt een syllabus met de slides en de bijhorende documentatie, opgesteld door de spreker.

Hoe betalen?

Bij inschrijving ontvangt u per mail een factuur. De factuur wordt tevens toegevoegd aan uw online account en is ten allen tijde raadpleegbaar.

 

Door middel van de factuur kan u aanspraak maken op de KMO-portefeuille. Voor kleine ondernemingen bedraagt dit 40% en voor middelgrote ondernemingen 30%.

Plaats

Hotel Weinebrugge

Leikendreef 1

8200 Brugge

 

Komende vanuit Gent/Brussel/Antwerpen

Volg de E40 Oostende/Brugge neem vervolgens de afslag 7a- Brugge richting Brugge. Sla rechtsaf naar de Koning Albert I-laan (N397) voor een 700m en sla vervolgens links af naar de Leikendreef. U vindt het hotel Weinebrugge terug op uw rechterkant.

 

Komende vanuit Kortrijk

Volg de E403 richting Brugge, neem vervolgens de afslag richting Sint-Michiel en neem op de rotonde de 3de afslag naar de Koning Albert I-laan en sla na 1km af naar rechts de Leikendreef in. U kan het hotel Weinebrugge terugvinden op uw rechterkant.

 

 

Contact

Heeft u een vraag, voorstel of hulp nodig? Aarzel dan niet om ons te contacteren. Wij zijn u graag van dienst.

Utopix Comm. V.
Schoendalestraat 53
8793 Waregem
Tel.
056-96 03 61
Fax.
056-96 03 62
Ondernemingsnummer
BE0676.421.580
Melanie Van Acker
Tel.
(+32)0468 48 90 98

Schrijf je hier in om op de hoogte te blijven van onze seminaries

Vul vrijblijvend uw emailadres in en abonneer je op onze nieuwsbrief.