04/10/2022
Live
Jan Allaert
2u

Wie blust de droogte? Kritische analyse brandverzekering en haar dekkingsplicht bij droogteschade

De laatste jaren worden woningen zowel in Vlaanderen als Wallonië geteisterd door de droogte problematiek.
Scheuren en verzakkingen veroorzaken bij vele gezinnengrote financiële drama’s.
Hun laatste reddingsboei is vaak de brandverzekering waarvan zij hopen op tussenkomst voor de geleden schade.
Tot voor kort weigerde de brandverzekeraars evenwel elke dekking in deze gevallen hierin gesteund door enkele gerechtelijke uitspraken.
Maar in 2017 begon de rechtspraak in sommige gevallen te oordelen in het voordeel van de verzekerde.
En na een goed gemotiveerde uitspraak eind 2020 maakte ook de wetgever eindelijk werk van interpretatieve wet die de talloze schadelijders eindelijke een perspectief moest geven.
De verzekeringsmaatschappijen waren het evenwel niet eens met dit wetgevend initiatief en trokken hier opvolgend naar het Grondwettelijk Hof waar ze recentelijk in de eerste fase in het ongelijk werden gesteld.
Het valt af te wachten wat het eindoordeel zal zijn van het Grondwettelijk Hof maar het staat nu reeds vast dat het laatste woord over deze problematiek nog niet gezegd is en tallozen verzekerden ondertussen verder in de financiële onzekerheid dienen te leven.
Tijdens deze voordracht zal Mr. Jan Allaert, wiens kantoor betrokken was bij het baanbrekende vonnis van 2020, een overzicht geven van de actuele rechtspraak en rechtsleer en dit toegepast op zeer recente concrete praktijkgevallen.

Spreker

Jan Allaert

Door zijn uitgesproken interesse in projectontwikkeling en bouwpromotie is Jan een echte meerwaarde in de vastgoedsector. Hij staat van bij aanvang van het bouwproject de bouwpromotor, architect, aannemer of bouwheer bij door opmaak van diverse vastgoedcontracten op maat van de klant en het project. Ook tijdens en na de realisatie van het bouwproject zorgt Jan voor de nodige bijstand zodat ieder geschil of elke discussie op de meest pragmatische en daadkrachtige manier wordt aangepakt.

Accreditatie

OVB:C-2021-1432 erkend voor 2 punten permanente vorming.

Kostprijs & data

€ 156,00 excl. btw

Wat krijgt u voor die prijs?

U ontvangt een syllabus met de slides en de bijhorende documentatie, opgesteld door de spreker.

Hoe betalen?

Nadien ontvangt u per mail een factuur om de betaling uit te voeren. Door middel van de factuur kan u aanspraak maken op de KMO-portefeuille. Voor kleine ondernemingen bedraagt dit 30% en voor middelgrote ondernemingen 20%.

Locatie

Webcast - studio

Contact

Heeft u een vraag, voorstel of hulp nodig? Aarzel dan niet om ons te contacteren. Wij zijn u graag van dienst.

Legal Learning Company
Bergensesteenweg 709a
1600 St-Pieters-Leeuw
Tel. 02 321 00 06
info@utopix.be