Insolventierecht
19/11/2019
Mr. Marijn De Ruysscher
13:30 tot 17:30
Brugge

Verjaringsregels: praktisch benaderd

Verjaringsregels zijn in constante evolutie. Hoewel de laatste algemene hervorming ruim 20 jaar geleden gebeurde, blijft de wetgever regelmatig sleutelen aan essentiële verjaringsbepalingen, al dan niet onder invloed van rechtspraak. 
Gekende verjaringsprincipes worden regelmatig geïnterpreteerd door hogere en feitenrechtspraak. Dit alles maakt dat de verjaringsregels weinig toegankelijk zijn, zelfs voor wie ze beroepsmatig geacht wordt te kennen.
Deze opleiding heeft als opzet om een overzicht te te geven van de burgerlijke verjaringsregels, met een focus op de bevrijdende verjaring. De gekende principes worden overlopen, maar naast de recente rechtspraak gezet om toe te laten een volledig overzicht te krijgen van de actuele stand van zaken.
 

Programma

12:30 - 13:30
Registratie inclusief broodjeslunch
13:30 - 17:00
Opleiding inclusief koffiepauze met versnapering
17:00 - 17:30
Mogelijkheid tot vraagstelling

Spreker

Mr. Marijn De Ruysscher


Marijn De Ruysscher is een senior associate in de handels- en geschillenbeslechtingspraktijk en lid van onze verzekerings- en herverzekeringsbranche.

Marijn heeft een brede ervaring in commerciële geschillenbeslechting via geschillen en arbitrage op verschillende gebieden, zoals aansprakelijkheid, verzekeringen, commerciële contracten en distributierecht. Hij heeft een bijzondere ervaring in complexe vragen met betrekking tot  arbitrage, waarover hij ook regelmatig publicaties publiceert.

Marijn studeerde aan de Universiteit van Gent (UGent), waar hij in 2007 zijn diploma rechten behaalde. Daarnaast behaalde hij een LL.M. in International Commercial Arbitration Law van de Universiteit van Stockholm in 2008.

Hij werd in 2008 toegelaten tot de balie van Brussel en is actief lid van verschillende jonge arbitrage-organisaties zoals CEPANI40, ICCYAF, YAAP en YoungICCA.

Sinds 2017 is Marijn ook lid van de stuurgroep van CEPANI40.

Accreditatie

BIBF:98374 erkend voor 3,5 u permanente vorming
IAB:Erkenning in aanvraag
OVB:2019-00830 erkend voor 4 punten permanente vorming
IBJ:Erkenning in aanvraag

Kostprijs & data

€ 195,00 excl. btw

Wat krijgt u voor die prijs?

U ontvangt een syllabus met de slides en de bijhorende documentatie, opgesteld door de spreker.

Hoe betalen?

Bij inschrijving ontvangt u per mail een factuur. De factuur wordt tevens toegevoegd aan uw online account en is ten allen tijde raadpleegbaar. Door middel van de factuur kan u aanspraak maken op de KMO-portefeuille. Voor kleine ondernemingen bedraagt dit 40% en voor middelgrote ondernemingen 30%.

Locatie

Hotel Weinebrugge
Leikendreef 1
8000 Brugge

Contact

Heeft u een vraag, voorstel of hulp nodig? Aarzel dan niet om ons te contacteren. Wij zijn u graag van dienst.

Utopix Comm.V.
Schoendalestraat 53
8793 Waregem
Tel. 056 96 03 61
info@utopix.be
Melanie Van Acker
0468 48 90 98
melanie@utopix.be