Burgerlijk recht
11/02/2020
Nicolas Van Damme
12:00 tot 14:00
Antwerpen

Verborgen gebreken in koop: knelpunten en actuele tendensen

Aansprakelijkheid voor verborgen gebreken blijft aanleiding geven tot betwistingen. Dit seminarie focust op verborgen gebreken bij koop, geïllustreerd met vergelijkingen uit het aannemingscontentieux. De spreker schetst knelpunten en actuele tendensen in het gemeen kooprecht aan de hand van de recente rechtspraak. Daarin wordt aandacht besteed aan het toepassingsgebied van de vrijwaringsverbintenis, de toepassingsvoorwaarden voor aansprakelijkheid en de remedies van de (ver)koper op basis van de vrijwaringsverplichting, waarvan ons Hof van Cassatie in drie recente arresten de draagwijdte nader heeft ingevuld. Ook de mogelijkheid om de vrijwaringsverplichting conventioneel te regelen komt aan bod. Dit wordt geïllustreerd met voorbeelden van clausules uit de rechtspraak en de praktijk, waarin ook de impact van de Wet van 21 maart 2019 over de onrechtmatige bedingen tussen ondernemingen wordt toegelicht. 

Programma

11:30 - 12:00
Registratie
12:00 - 14:00
Opleiding inclusief broodjeslunch en koffie

Spreker

Nicolas Van Damme

Nicolas Van Damme behaalde in 2013 met grote onderscheiding zijn diploma van Master in de Rechten aan de KU Leuven en studeerde zes maanden aan de Université Toulouse 1 Capitole in het kader van het Erasmus programma. Nicolas vervoegde de Brusselse balie (Liedekerke Wolters Waelbroeck Kirkpatrick) in oktober 2013 en combineerde zijn stage met een mandaat als deeltijds praktijkassistent aanvankelijk voor het vak Inleiding tot de Rechtswetenschap en vervolgens voor het Instituut voor Goederenrecht.

Sinds september 2015 is Nicolas als voltijds assistent verbonden aan het Instituut voor Contractenrecht. Hij bereidt een proefschrift voor over het verbod op wetsontduiking, onder het promotorschap van decaan B. Tilleman en het co-promotorschap van prof. dr. A.L. Verbeke. . Hij schrijft mee aan het overzicht van rechtspraak Bijzondere Overeenkomsten voor TPR en is co-auteur van Bijzondere overeenkomsten in kort bestek. 

Accreditatie

BIBF:99815 Erkend voor 2u permanente vorming
BIV:Erkenning in aanvraag
IAB:B0560/2017-12 Erkend voor 2 u permanente vorming
OVB:2019-02251 Erkend voor 2 punten permanente vorming
IBJ:Erkenning in aanvraag

Kostprijs & data

€ 170,00 excl. btw

Wat krijgt u voor die prijs?

U ontvangt een syllabus met de slides en de bijhorende documentatie, opgesteld door de spreker.

Hoe betalen?

Bij inschrijving ontvangt u per mail een factuur. De factuur wordt tevens toegevoegd aan uw online account en is ten allen tijde raadpleegbaar. Door middel van de factuur kan u aanspraak maken op de KMO-portefeuille. Voor kleine ondernemingen bedraagt dit 40% en voor middelgrote ondernemingen 30%.

Locatie

Hotel Van der Valk Antwerpen
Luitenant Lippenslaan 66
2140 Antwerpen

Contact

Heeft u een vraag, voorstel of hulp nodig? Aarzel dan niet om ons te contacteren. Wij zijn u graag van dienst.

Utopix Comm.V.
Schoendalestraat 53
8793 Waregem
Tel. 056 96 03 61
info@utopix.be
Melanie Van Acker
0468 48 90 98
melanie@utopix.be