Handels- en economisch recht
10/12/2019
Frank Burssens
13:30 tot 17:30
Brugge

Update van het aannemingsrecht

Net zoals veel andere rechtstakken is ook het aannemingsrecht onderhevig aan veranderingen. In dit seminarie behandelt de spreker enkele actuele topics van het aannemingsrecht zoals de nieuwe verplichte verzekeringen in de bouw, aanpassingen aan de bepalingen van het gerechtelijk deskundigenonderzoek, de afschaffing van vestigingsvereisten als aannemer in Vlaanderen, het eigendomsvoorbehoud voor reeds verwerkte materialen, het lot van de directe vordering bij de gerechtelijke reorganisatie (het nieuwe Boek XX van het WER), enz. 

Programma

12:30 - 13:30
Registratie inclusief broodjeslunch
13:30 - 17:00
Opleiding inclusief koffiepauze met versnapering
17:00 - 17:30
Mogelijkheid tot vraagstelling

Spreker

Frank Burssens

Frank Burssens studeerde in 1990 af als Licentiaat in de Rechten aan de Universiteit Gent.

In 1991 behaalde hij een LLM International Business Law aan de Universiteit van Londen (Queen Mary and Westfield College). Hij werkte in 1990 als “Foreign attorney” in het advocatenkantoor MILBANK, TWEED, HADLEY & McCLOY in Washington DC (VSA) en in 1991 als “Counsellor European Law” in het advocatenkantoor JACQUES AND LEWIS (thans EVERSHEDS) te Londen.

In 2006 werd hij partner bij het advocatenkantoor Lawfort, en in 2007 richtte hij met enkele medevennoten het kantoor Burssens & Partners Ondernemingsadvocaten op, dat op vandaag actief is onder de benaming Everest met kantoren in Brussel, Gent en Brugge.

Als advocaat behandelt Frank Burssens voornamelijk dossiers betreffende het vastgoedrecht (juridische bijstand bij aan- en  verkoop van terreinen en gebouwen, aandelentransacties van projectvennootschappen, stedenbouw- en milieuproblematiek), en het bouwrecht (zowel overheidsopdrachten als privaatrechtelijk bouwrecht).

Hij begeleidt zijn cliënten op het vlak van contracten als in gerechtelijke procedures en arbitrage.

Daarnaast heeft hij ook een ruime ervaring op het vlak van het algemeen handels- en vennootschapsrecht, in het bijzonder wat betreft de overname van bedrijven.

Hij is eveneens aangesteld als arbiter binnen het Belgisch Arbitragehof voor de Sport. 

Accreditatie

BIBF:99575 Erkend voor 3,5u permanente vorming
BIV:Erkenning in aanvraag
IAB:Erkenning in aanvraag
OVB:2019-01693 Erkend voor 4 punten permanente vorming

Kostprijs & data

€ 195,00 excl. btw

Wat krijgt u voor die prijs?

U ontvangt een syllabus met de slides en de bijhorende documentatie, opgesteld door de spreker.

Hoe betalen?

Bij inschrijving ontvangt u per mail een factuur. De factuur wordt tevens toegevoegd aan uw online account en is ten allen tijde raadpleegbaar. Door middel van de factuur kan u aanspraak maken op de KMO-portefeuille. Voor kleine ondernemingen bedraagt dit 40% en voor middelgrote ondernemingen 30%.

Locatie

Hotel Weinebrugge
Leikendreef 1
8000 Brugge

Contact

Heeft u een vraag, voorstel of hulp nodig? Aarzel dan niet om ons te contacteren. Wij zijn u graag van dienst.

Utopix Comm.V.
Schoendalestraat 53
8793 Waregem
Tel. 056 96 03 61
info@utopix.be
Melanie Van Acker
0468 48 90 98
melanie@utopix.be