Gerechtelijk recht
12/12/2022
Live
Karen Broeckx
2u

Tenuitvoerlegging van vonnissen en arresten: waar op te letten?

Bij een positief vonnis mag niet al te snel victorie worden gekraaid. Men mag dan misschien gelijk gehaald hebben in de gerechtelijke procedure, daarmee is de uitspraak van het vonnis of arrest nog niet uitgevoerd. Wat als de tegenpartij niet meteen staat te springen om gevolg te geven aan de uitspraak? De advocaat zal bij de uitvoering van het vonnis met verschillende actoren moeten samenwerken: curatoren, schuldbemiddelaars, gerechtsdeurwaarders,… 
 
Utopix organiseert in het najaar een opleiding rond dit onderwerp. Concreet zal de focus liggen op (i) een overzicht van verschillende problemen waarop een in het gelijkgestelde partij kan stuiten en (ii) praktische tools aanreiken om een uitvoering van een vonnis of arrest zo optimaal mogelijk te laten verlopen. Het onderwerp zal afgebakend zijn tot gerechtelijke uitspraken die handelen binnen de commerciële sfeer (waaronder, doch niet beperkt tot de invordering van geldelijke geldsommen; impact van gerechtelijke dwangsommen).

Programma

14:00 - 16:00
Live uitzending met mogelijkheid tot vraagstelling

Spreker

Karen Broeckx

Karen Broeckx is hoofddocent aan de Universiteit van Gent, faculteit recht en criminologie, tevens is zij raadsheer in het Hof van Beroep te Gent.
 
 

Accreditatie

OVB:C-2022-167: erkend voor 2 punten permanente vorming.

Kostprijs & data

€ 156,00 excl. btw

Wat krijgt u voor die prijs?

U ontvangt een syllabus met de slides en de bijhorende documentatie, opgesteld door de spreker.

Hoe betalen?

Nadien ontvangt u per mail een factuur om de betaling uit te voeren. Door middel van de factuur kan u aanspraak maken op de KMO-portefeuille. Voor kleine ondernemingen bedraagt dit 30% en voor middelgrote ondernemingen 20%.

Contact

Heeft u een vraag, voorstel of hulp nodig? Aarzel dan niet om ons te contacteren. Wij zijn u graag van dienst.

Legal Learning Company
Bergensesteenweg 709a
1600 St-Pieters-Leeuw
Tel. 02 321 00 06
info@utopix.be