Publiek- en administratief recht
19/04/2023
Live
Tom Peeters
2u

Studievoortgang en (examen)tucht : van concept tot belangrijke principes en tips voor de praktijk

In dit webinar zal de focus liggen op enkele belangrijke concepten binnen het hoger onderwijs (studievoortgang, (examen)tucht): welke regelgeving is toepasselijk; welke procedures kunnen/moeten worden gevolgd; welke principe-uitspraken bestaan er waar een practicus op moet letten; wat zijn nuttige tips voor de praktijk. 
  • Studievoortgang, dwz examens en studierendement als voorwaarde voor verdere inschrijvingen (met de bevoegdheid in graad van beroep van de Raad voor betwistingen inzake studievoortgangsbeslissingen)
  • Examentucht (met de bevoegdheid in graad van beroep van de Raad voor betwistingen inzake studievoortgangsbeslissingen)
  • Tucht (buiten de examens) (met wel vaak de mogelijkheid van een interne beroepsprocedure maar zonder verdere beroepsmogelijkheid bij de  Raad voor betwistingen inzake studievoortgangsbeslissingen)  

Dit webinar geeft u toegang tot uw persoonlijk webinar archief van de opleidingen waarop u inschreef. Gedurende 3 maanden heeft u vrij toegang tot de opname van de seminaries/opleidingen waarvoor u inschreef.  U kunt dus het seminarie herbekijken wanneer u wilt.

Spreker

Tom Peeters

Na voltooiing van studies aan de KU Leuven in 1987 en na een bijkomende buitenlandse studie in Duitsland startte Tom Peeters in 1988 zijn carrière aan de Brusselse Balie. Mr. Peeters begon als advocaat-stagiair bij De Bandt Van Hecke & Lage, thanks Linklaters. In 1990 maakte hij de overstap naar de Antwerpse balie en voltooide hij zijn stage bij GSJ advocaten. Sedert 1993 is Mr. Peeters vennoot bij GSJ. Een jaar later werd hij tevens toegelaten als Rechtsanwalt aan de balie van Düsseldorf.
Tom Peeters heeft uitgebreide ervaring binnen het ambtenaren- en onderwijsrecht, alsook het sociaal recht.

Accreditatie

Nationale Kamer van Notarissen:U was voor de volledige duur aanwezig gedurende het webinar.
OVB:C-2022-1136: erkend voor 2 punten permanente vorming.
Nationale kamer van gerechtsdeurwaarders:U was voor de volledige duur aanwezig gedurende het webinar.

Kostprijs & data

€ 163,00 excl. btw

Wat krijgt u voor die prijs?

U ontvangt een syllabus met de slides en de bijhorende documentatie, opgesteld door de spreker.

Hoe betalen?

Nadien ontvangt u per mail een factuur om de betaling uit te voeren. Door middel van de factuur kan u aanspraak maken op de KMO-portefeuille. Voor kleine ondernemingen bedraagt dit 30% en voor middelgrote ondernemingen 20%.

Contact

Heeft u een vraag, voorstel of hulp nodig? Aarzel dan niet om ons te contacteren. Wij zijn u graag van dienst.

Legal Learning Company
Bergensesteenweg 709a
1600 St-Pieters-Leeuw
Tel. 02 321 00 06
info@utopix.be