Erfrecht
22/11/2022
Live
Bart Verbelen, Evy Van Remoortel
3u15

Strafrechtelijke implicaties bij de vereffening en verdeling van het vermogen na echtscheiding en bij nalatenschappen

Binnen een vereffening-verdelingsprocedure na echtscheiding en bij nalatenschap is het niet onvermijdelijk dat er in bepaalde gevallen misdrijven zoals meineed wordt gepleegd, belangrijke stukken worden achter gehouden, diefstal, misbruik van vertrouwen wordt gepleegd, enz.. 

We willen de civiele advocaat, die dossiers rond de vereffening en verdeling behandelt en geconfronteerd wordt met strafklachten bij de afhandeling van het dossier, informeren over hoe dergelijke situaties binnen een vereffening-verdeling correct op te volgen en af te handelen en op welke details moeten worden gelet.

De sprekers van deze opleiding, Mr. Bart Verbelen (vennoot binnen de cel Strafrecht) en Mr. Evy Van Remoortel (associate binnen de cel Familierecht) zijn beiden werkzaam bij Desdalex Advocaten. Hun ervaring met bovenstaande vraagstukken zorgt voor een goede synergie voor deze opleiding.


Programma

13:00 - 16:15
Live uitzending met mogelijkheid tot vraagstelling

Sprekers

Bart Verbelen

Met zijn liefde voor het strafrecht onderzoekt  Bart Verbelen elk strafdossier doortastend en nauwgezet. Met succes behandelde hij strafzaken in België, Frankrijk, Luxemburg en Nederland. Bart Verbelen is vennoot bij Desdalex Advocaten.

Bart Verbelen pleit even vlot in het Nederlands als in het Frans. Hij staat zijn cliënten vol overgave bij, van bij het eerste contact tot aan de afwikkeling van het dossier.

Bart publiceerde in 2015 het artikel:  GILLIS, R., VERBELEN, B., Minnelijke invordering consumentenschulden, NJW 2015, afl. 327, 570-581.
én in  2019 het artikel: VERBELEN, B., HENDRICKX,K., Buitenrechtelijke invordering van schulden. Lees het artikel hier

Opleidingen
  • Certificaat Cassatie in strafzaken (2015)
  • Salduz-opleiding (2011)
  • LLM Internationaal Humanitair Recht (2011)
  • Onderzoeksmaster ‘Droit pénal et politique criminelle en Europe’, option droit comparé, Université Panthéon-Sorbonne Parijs (2010)
  • Master in de Rechten, KU Leuven (2009)

Expertises
  • Straf- en strafprocesrecht
  • Internationaal en Europees strafrecht
  • Verkeersrecht
  • Aansprakelijkheidsrecht

Evy Van Remoortel

In 2017 behaalde Evy Van Remoortel haar Master in de Rechten aan de Universiteit van Antwerpen.

Tijdens haar opleiding specialiseerde zij zich in het privaatrecht, ondernemingsrecht en burgerlijk recht.

Evy Van Remoortel vatte haar stage aan onder begeleiding van stagemeester Claudia Van de Velde. Tijdens haar stage verdiepte zij zich in alle aspecten van het recht en de advocatuur.

In haar eerste stagejaar nam ze deel aan de pleitwedstrijd ridder René Victor van de Antwerpse jonge balie. Ze werd laureaat en won de prestigieuze prijs ‘Herman De Winter’. Bovendien mocht ze de Antwerpse balie vertegenwoordigen op het Vlaams Pleitjuweel.

Na haar stage behaalde Evy Van Remoortel een Master na Master in het Notariaat aan de Vrije Universiteit van Brussel en specialiseerde zij zich vooral in dossiers in het personen- en familierecht en familiaal vermogensrecht. Zij treedt tevens op als erkend bemiddelaar in familiale zaken.

Daarnaast volgde Evy Van Remoortel de Bijzondere Opleiding tot Jeugdadvocaat georganiseerd door de Orde van Vlaamse Balies. Zij treedt sinds 2021 ook op als jeugdadvocaat. 

Accreditatie

OVB:C-2022-58 erkend voor 3 punten permanente vorming.

Kostprijs & data

€ 207,00 excl. btw

Wat krijgt u voor die prijs?

U ontvangt een syllabus met de slides en de bijhorende documentatie, opgesteld door de spreker.

Hoe betalen?

Nadien ontvangt u per mail een factuur om de betaling uit te voeren. Door middel van de factuur kan u aanspraak maken op de KMO-portefeuille. Voor kleine ondernemingen bedraagt dit 30% en voor middelgrote ondernemingen 20%.

Contact

Heeft u een vraag, voorstel of hulp nodig? Aarzel dan niet om ons te contacteren. Wij zijn u graag van dienst.

Legal Learning Company
Bergensesteenweg 709a
1600 St-Pieters-Leeuw
Tel. 02 321 00 06
info@utopix.be