Handels- en economisch recht
24/04/2023
Live
Nele Somers
2u

Specifieke topics binnen het intellectuele eigendomsrecht en hun beschermingsmechanismen

Hoe kan er zo efficiënt en spoedig mogelijk rechtszekerheid komen binnen discussies rond intellectuele eigendomsrechten? Welke gerechtelijke mechanismen bestaan er? Zijn er recent nieuwe tendensen te waarnemen in de praktijk en rechtspraak? In dit seminarie zal de spreker een antwoord formuleren op o.m. de volgende topics:

- DSM en de omzetting ervan naar Belgisch recht
- Belangrijkste nieuwigheden
- Keuzes van de Belgische wetgever bij de omzetting
- De wijziging van de fiscale gunstregeling inzake auteursrecht
- Het eengemaakt octrooi
- Merkenrecht: key take aways en laatste evoluties. 

Dit webinar geeft u toegang tot uw persoonlijk webinar archief van de opleidingen waarop u inschreef. Gedurende 3 maanden heeft u vrij toegang tot de opname van de seminaries/opleidingen waarvoor u inschreef.  U kunt dus het seminarie herbekijken wanneer u wilt.

Programma

12:30 - 14:30
Live uitzending met mogelijkheid tot vraagstelling

Spreker

Nele Somers

Nele richtte in 2018 Artes op, een niche-advocatenkantoor gespecialiseerd in Intellectuele Eigendomsrechten (IE), Technologie, Media & Communicatie (TMC) en Geschillenbeslechting.
 
Al meer dan tien jaar staat zij cliënten bij in alle aspecten van het auteursrecht, merkenrecht, tekeningen- en modellenrecht, octrooien, computerrecht, kwekersrecht, bedrijfsgeheimen (knowhow) en geavanceerde commerciële geschillen.
 
Na het behalen van haar diploma in de rechten aan de Universiteit Antwerpen (2007) volgde zij een bijkomende opleiding in het vennootschapsrecht (HUB, 2009) en intellectuele rechten aan de Universiteit van Brussel (HUB, 2011). In juni 2017 promoveerde zij met haar proefschrift over het dagelijks bestuur in de naamloze vennootschap aan de Universiteit Antwerpen.
 
Nele trad in 2007 toe aan de Antwerpse balie waar zij ervaring opdeed bij verschillende gevestigde zakenkantoren. Vooraleer Artes op te richten was zij een gevestigde waarde voor IE – en TMC-recht bij Monard Law.
 
Zij is gastdocent aan de Universiteit van Antwerpen en de Universiteit van Hasselt en auteur van verschillende wetenschappelijke bijdragen in tijdschriften & verzamelwerken. Zij neemt regelmatig deel als spreker aan internationale congressen en wetenschappelijke studiedagen.

Accreditatie

Nationale Kamer van Notarissen:U was voor de volledige duur aanwezig gedurende het webinar.
OVB:C-2022-629: erkend voor 2 punten permanente vorming.
Nationale kamer van gerechtsdeurwaarders:U was voor de volledige duur aanwezig gedurende het webinar.

Kostprijs & data

€ 163,00 excl. btw

Wat krijgt u voor die prijs?

U ontvangt een syllabus met de slides en de bijhorende documentatie, opgesteld door de spreker.

Hoe betalen?

Nadien ontvangt u per mail een factuur om de betaling uit te voeren. Door middel van de factuur kan u aanspraak maken op de KMO-portefeuille. Voor kleine ondernemingen bedraagt dit 30% en voor middelgrote ondernemingen 20%.

Contact

Heeft u een vraag, voorstel of hulp nodig? Aarzel dan niet om ons te contacteren. Wij zijn u graag van dienst.

Legal Learning Company
Bergensesteenweg 709a
1600 St-Pieters-Leeuw
Tel. 02 321 00 06
info@utopix.be