Gerechtelijk recht
14/10/2022
Live
Koen De Backer
2u

Seksueel strafrecht vanuit een procedure-technisch perspectief bekeken

Op 18 maart 2022 keurde het federaal parlement de nieuwe wetgevende voorstellen rond seksueel strafrecht goed. Het seksueel strafrecht kent een nieuwe plaats onder de titel ‘Misdaden en wanbedrijven tegen personen’, waarbij de seksuele integriteit en het seksuele zelfbeschikkingsrecht centraal staat. Sinds 1 juli 2022 zijn deze nieuwe regels in werking getreden.

Utopix organiseert daarom een opleiding die enkele procedure-technische bijzonderheden zal behandelen rond deze materie, zoals de concrete invulling van “gebrek aan toestemming” bij misdrijven gelinkt aan niet-consensuele seksuele handelingen, toepasselijkheid van nieuwe strafbare feiten, de verzwaring van de straffen, etc.. 

Programma

13:00 - 15:00
Live uitzending met mogelijkheid tot vraagstelling

Spreker

Koen De Backer

Koen De Backer behaalde in 2017 met onderscheiding zijn Master in de Rechten aan de Universiteit Antwerpen (UA). Hij combineerde deze studie als werkstudent met zijn functie als secretaris bij het parket bij het hof van beroep te Antwerpen, waar hij werkzaam was als hoofd van de administratieve ondersteuningscel van de procureur-generaal te Antwerpen.
Zijn thesis rond de elektronische procesvoering in burgerlijke zaken werd bekroond met de Antwerpse balieprijs en integraal gepubliceerd in CABG.
Door zijn 11 jaar ervaring bij het parket-generaal, waar hij erg nauw de ontwikkelingen op het gebied van het strafprocesrecht en het strafrecht dagdagelijks opvolgde, ontwikkelde hij hierin een bijzondere expertise.
Op 1 september 2017 maakte hij de overstap van het openbaar ministerie naar de advocatuur, waar hij voornamelijk dossiers in het straf- en strafprocesrecht behandelt binnen het kantoor Studio Legale. 

Accreditatie

OVB:C-2022-50 erkend voor 2 punten permanente vorming.

Kostprijs & data

€ 156,00 excl. btw

Wat krijgt u voor die prijs?

U ontvangt een syllabus met de slides en de bijhorende documentatie, opgesteld door de spreker.

Hoe betalen?

Nadien ontvangt u per mail een factuur om de betaling uit te voeren. Door middel van de factuur kan u aanspraak maken op de KMO-portefeuille. Voor kleine ondernemingen bedraagt dit 30% en voor middelgrote ondernemingen 20%.

Contact

Heeft u een vraag, voorstel of hulp nodig? Aarzel dan niet om ons te contacteren. Wij zijn u graag van dienst.

Legal Learning Company
Bergensesteenweg 709a
1600 St-Pieters-Leeuw
Tel. 02 321 00 06
info@utopix.be