25/08/2022
Live
Kristof Vanhove
2u

Redactie van handelshuuroveenkomsten

In dit seminarie worden de do’s en dont’s bij het sluiten van een commerciële huurovereenkomst onder de loep genomen.
Zowel de bepalingen van het gemene huurrecht (bv. kantoorhuur) als van de handelshuur worden aan de hand van modelclausules besproken. De voorgestelde modelclausules worden ook getoetst aan de meest recente rechtspraak. 

Tijdens de bespreking wordt aandacht besteed aan de valkuilen waarin respectievelijk een huurder of verhuurder kan vallen (en hoe dit vermeden kan worden). 

Spreker

Kristof Vanhove

Kristof Vanhove is gespecialiseerd in vastgoedrecht (huurrecht, handelshuurrecht, bouwrecht, zakenrecht) commercieel recht en contractenrecht. Hij heeft een uitgebreide expertise op het vlak van geschillenbeslechting, onderhandeling en bemiddeling.
De focus van zijn praktijk ligt op de retailsector (handelshuur / franchising).
Mr Vanhove is advocaat sinds 2003. Tot 2010 was hij verbonden aan de balie van Brussel. Sindsdien maakt hij deel uit van de balie van Hasselt, en is stichtend vennoot van INTEGRA (2013).
Sinds 2016 is mr. Vanhove erkend bemiddelaar in burgerlijke en handelszaken; hij wordt ook geregeld aangesteld als arbiter en is lid van CEPANI, het toonaangevende Belgische centrum voor arbitrage en bemiddeling.
Mr Vanhove is licentiaat/master in de rechten (K.U. Leuven, 2002) en doctor in de rechten (Ph.D.) (K.U. Leuven, 2009). Hij promoveerde met een proefschrift over handelshuur aan de KULeuven. In 2011 behaalde hij bovendien het diploma Master in het Notariaat (K.U. Leuven, 2011, summa cum laude).
Hij is tevens hoofdeditor van het Tijdschrift voor Bouwrecht en Onroerend goed (TBO).
 

Kostprijs & data

€ 156,00 excl. btw

Wat krijgt u voor die prijs?

U ontvangt een syllabus met de slides en de bijhorende documentatie, opgesteld door de spreker.

Hoe betalen?

Nadien ontvangt u per mail een factuur om de betaling uit te voeren. Door middel van de factuur kan u aanspraak maken op de KMO-portefeuille. Voor kleine ondernemingen bedraagt dit 30% en voor middelgrote ondernemingen 20%.

Locatie

Webcast - studio

Contact

Heeft u een vraag, voorstel of hulp nodig? Aarzel dan niet om ons te contacteren. Wij zijn u graag van dienst.

Legal Learning Company
Bergensesteenweg 709a
1600 St-Pieters-Leeuw
Tel. 02 321 00 06
info@utopix.be