Aansprakelijkheidsrecht
17/05/2023
Live
Nicolas Van Damme, Frederik Van den Abeele
2u

Praktische aandachtspunten bij de verkoop en levering van digitale inhoud en diensten

Binnen de rechtspraak en rechtsleer stellen we interessante tendensen vast rond juridische discussies - zoals gebreken - bij de verkoop en levering van digitale inhoud en diensten. De recente omzetting van de Richtlijn inzake digitale inhoud en diensten in art. 1701/1 e.v. BW zorgt ervoor dat ondernemers rekening moeten houden met extra verplichtingen en beschermingsmechanismen die consumenten hebben bij de aankoop van digitale inhoud en diensten. 
 
In dit seminarie zullen de belangrijkste principes worden toegelicht met een eerste interpretatie van de regels, aangevuld met praktische tips voor de praktijk.

Dit webinar geeft u toegang tot uw persoonlijk webinar archief van de opleidingen waarop u inschreef. Gedurende 3 maanden heeft u vrij toegang tot de opname van de seminaries/opleidingen waarvoor u inschreef.  U kunt dus het seminarie herbekijken wanneer u wilt.

Programma

12:30 - 14:30
Live uitzending met mogelijkheid tot vraagstelling

Sprekers

Nicolas Van Damme

Nicolas Van Damme studeerde af als master in de rechten aan de KU Leuven (2013). Hij behaalde eveneens een doctoraat in de rechten over het onderscheid tussen verboden wetsontduiking en toegelaten wetsontwijking aan dezelfde Universiteit (2020). Hij was tussen 2015 en 2021 voltijds verbonden aan het Instituut voor Contractenrecht van de KU Leuven waar hij onder meer werkcolleges en seminaries in het vastgoedrecht verzorgde en de redactie van masterscripties opvolgde in het contractenrecht en het onderhandelen en bemiddelen. Nicolas is eveneens professor aan de ULB en aan de UCLouvain-Saint-Louis Bruxelles waar hij de vakken verzekeringsrecht en economisch recht doceert respectievelijk in het Frans en het Nederlands.
Nicolas behandelt dossiers inzake overheidscontracten in de brede zin, met een bijzondere focus op complexe vraagstukken van zaken- en verbintenissenrecht. Hij verleent regelmatig bijstand en advies in publiek-private samenwerking (PPS), publiek vastgoed en de zakenrechtelijke structuren ervan, alsook in het aannemings- en verbintenissenrecht.
Nicolas was reeds tussen 2013 en 2015 als advocaat verbonden aan de balie van Brussel en was er actief bij een Brussels eersterangs zakenkantoor (Liedekerke Wolters Waelbroeck Kirkpatrick). Hij behandelde er een veelheid aan nationale en internationale dossiers voor ondernemingen en overheden in het brede contracten- en vastgoedrecht. In 2015 ruilde hij de zakenadvocatuur voor een academische carrière aan de KU Leuven waar hij uiteindelijk promoveerde tot doctor in de rechten, alvorens Tender Law te vervoegen.
Nicolas is ook een veelgevraagd spreker in voormelde specialismen en heeft in deze materies ook talrijke publicaties (boeken en bijdragen) in verschillende talen op zijn naam staan.

Frederik Van den Abeele

Frederik Van den Abeele (1993) is werkzaam als doctorandus-assistent aan het Instituut voor Contractenrecht (KU Leuven) en verbonden als gastmedewerker aan de Universiteit Hasselt. Hij bereidt een proefschrift voor over de voorovereenkomsten onder (co-)promotorschap van prof. dr. Bernard Tilleman en prof. dr. Alain Laurent Verbeke. Hij is redactielid van het Limburgs Rechtsleven (sinds 2020).
Frederik studeerde Geschiedenis (Bachelor 2014, Master 2016) en Rechten (Bachelor 2015, Master 2018) an de Universiteit van Antwerpen met een Erasmusuitwisseling aan de Universiteit van Maastricht. In 2019-2020 heeft hij deelgenomen aan het Programme in European Private Law for Postgraduates (Münster – Krakau – Leuven – Genua).

Accreditatie

Nationale Kamer van Notarissen:U was voor de volledige duur aanwezig gedurende het webinar.
OVB:C-2022-621: erkend voor 2 punten permanente vorming.
Nationale kamer van gerechtsdeurwaarders:U was voor de volledige duur aanwezig gedurende het webinar.

Kostprijs & data

€ 163,00 excl. btw

Wat krijgt u voor die prijs?

U ontvangt een syllabus met de slides en de bijhorende documentatie, opgesteld door de spreker.

Hoe betalen?

Nadien ontvangt u per mail een factuur om de betaling uit te voeren. Door middel van de factuur kan u aanspraak maken op de KMO-portefeuille. Voor kleine ondernemingen bedraagt dit 30% en voor middelgrote ondernemingen 20%.

Contact

Heeft u een vraag, voorstel of hulp nodig? Aarzel dan niet om ons te contacteren. Wij zijn u graag van dienst.

Legal Learning Company
Bergensesteenweg 709a
1600 Sint-Pieters-Leeuw
Tel. 02 321 00 06
info@utopix.be