Erfrecht
28/11/2022
Live
Tim Roovers, Mattias Van de Wygaert
2u

Nalatenschappen en buitenlandse goederen: enkele specifieke en nuttige topics

Het gebeurt steeds vaker dat er zich in een nalatenschap goederen (roerend en onroerend) bevinden die in het buitenland te lokaliseren zijn.

Utopix organiseert daarom in het najaar een opleiding rond dit onderwerp. Concreet zal de focus liggen op o.a. de volgende topics:
  • internationaal privaatrecht: het overlopen van het huwelijksvermogensrecht- en erfrechtverordening met enkele praktische aandachtspunten;
  • verrekenen van de buitenlandse successiebelasting in het Vlaams Gewest;
  • aandachtspunten m.b.t. buitenlandse tegoeden:
    • aangifte roerende en onroerende goederen (progressievoorbehoud) in de personenbelasting
    • repatriëren van gelden naar een Belgische rekening
  • successieplanning met betrekking tot buitenlandse goederen, met voorbeelden in Frankrijk, Spanje en Portugal
 

Programma

10:00 - 12:00
Live uitzending met mogelijkheid tot vraagstelling

Sprekers

Tim Roovers

Tim Roovers begeleidt ondernemers en vermogende particulieren (VHNWI, UHNWI) in hun zoektocht naar juridische en fiscale oplossingen om hun vermogen te plannen en te structureren. Die vermogensplanning en -structurering is een tool om cliënten gemoedsrust te bezorgen. Tim ziet het als zijn taak en dat van het team om de emoties en wensen van onze cliënten te vertalen naar werkbare en begrijpbare juridische en fiscale oplossingen. Om dat te kunnen bereiken, is ervaring, empathie en kennis nodig.

Voor die ervaring kan Tim intussen terugblikken op bijna twintig jaar ervaring in vermogensplanning, met name in de financiële sector, de consultancy en door de oprichting van een eigen nichekantoor. Sedert 1 september 2022 bundelen dit nichekantoor en Sansen International Tax Lawyers de krachten. 

Wat betreft de kennis stelt Tim kwaliteit voorop, onder meer door het opnemen van academische functies (o.a. geaffilieerd academisch medewerker ManaMa Notariaat VUB) en te werken aan gespecialiseerde publicaties.

Mattias Van de Wygaert

Na zijn rechtenstudies aan de KU Leuven, volgde Mattias Van de Wygaert een Master na Master in fiscaliteit aan de UGent. Sindsdien deed hij ervaring op bij enkele vooraanstaande fiscale advocatenkantoren. Mattias staat vermogende particulieren bij met betrekking tot nationale en internationale fiscale aspecten van hun vermogen. Hij begeleidt hen ook bij hun vermogens- en successieplanning, met een bijzondere interesse voor adviesverlening aan familiebedrijven. Hierbij heeft Mattias ook de nodige aandacht voor civielrechtelijke aspecten van vermogens- en successieplanning.
Bij Sansen International Tax Lawyers staat hij cliënten bij in allerlei internationale fiscale en civielrechtelijke vraagstukken die betrekking hebben op hun vermogen.

Accreditatie

OVB:C-2022-165: erkend voor 2 punten permanente vorming.

Kostprijs & data

€ 156,00 excl. btw

Wat krijgt u voor die prijs?

U ontvangt een syllabus met de slides en de bijhorende documentatie, opgesteld door de spreker.

Hoe betalen?

Nadien ontvangt u per mail een factuur om de betaling uit te voeren. Door middel van de factuur kan u aanspraak maken op de KMO-portefeuille. Voor kleine ondernemingen bedraagt dit 30% en voor middelgrote ondernemingen 20%.

Contact

Heeft u een vraag, voorstel of hulp nodig? Aarzel dan niet om ons te contacteren. Wij zijn u graag van dienst.

Legal Learning Company
Bergensesteenweg 709a
1600 St-Pieters-Leeuw
Tel. 02 321 00 06
info@utopix.be