Handels- en economisch recht
18/06/2020
Dominique De Marez
13:30 tot 17:30
Drongen

Masterclass gerechtelijke reorganisatie door een collectief akkoord

Bij een procedure van gerechtelijke reorganisatie wordt er meestal een collectief akkoord (nog steeds ook wel een “WCO 2” genoemd) nagestreefd. Uit de gepubliceerde rechtspraak blijkt dat de procedure niet zo eenvoudig is: soms slaagt men er al niet in om de procedure te laten openen en in andere gevallen struikelt men onderweg of zelfs nog net voor de eindstreep, omdat juridisch-technische discussies tot gevolg hebben dat het reorganisatieplan niet gehomologeerd wordt, met alle gevolgen vandien. Tijdens dit seminarie wordt er in detail ingegaan op alle facetten van het collectief akkoord, waarbij stap voor stap uitgelegd wordt hoe u het einddoel bereikt. 
 
De docent is Dominique De Marez, advocaat aan de balie van West-Vlaanderen (Kortrijk, Eubelius) en gastdocent aan de KU Leuven, campus Brussel. Dominique treedt vaak op als advocaat in procedures die te maken hebben met het insolventie- of vennootschapsrecht en geeft regelmatig seminaries over onderwerpen die daarmee verband houden. In 2018 schreef hij samen met Charlotte Stragier een boek over het nieuwe insolventierecht (Boek XX. Een commentaar bij het nieuwe insolventierecht, Brugge, die Keure, 2018, 402 p.).  

Programma

12:30 - 13:30
Registratie inclusief broodjeslunch
13:30 - 17:00
Opleiding inclusief koffiepauze met versnapering
17:00 - 17:30
Mogelijkheid tot vraagstelling

Spreker

Dominique De Marez

Meester De Marez spitst zich toe op het handelsrecht, waarbij het accent ligt op het insolventierecht, het vennootschapsrecht en het privaat bankrecht.
Hij is Senior Counsel bij Eubelius advocaten sinds 2010 en werd in 2007 lid van de Kortrijkse balie, nadat hij eerder sinds 1995 actief was aan de Gentse balie.
Dominique werd licentiaat in de rechten aan de Universiteit Gent in 1995, en behaalde in 2004 aan de KU Leuven een doctoraat in de rechten met een proefschrift over de afgeleide schade van aandeelhouders van een naamloze vennootschap.
Mr De Marez publiceert regelmatig in juridische tijdschriften en is gastdocent aan de KU Leuven (campus Brussel).

Accreditatie

BIBF:Erkenning in aanvraag
IAB:Erkenning in aanvraag
OVB:2019-03597 Erkend voor 4 punten permanente vorming
IBJ:U ontvangt een aanwezigheidsattest waarmee u zelf een individuele erkenning van de opleiding kan aanvragen.

Kostprijs & data

€ 195,00 excl. btw

Wat krijgt u voor die prijs?

U ontvangt een syllabus met de slides en de bijhorende documentatie, opgesteld door de spreker.

Hoe betalen?

Bij inschrijving ontvangt u per mail een factuur. De factuur wordt tevens toegevoegd aan uw online account en is ten allen tijde raadpleegbaar. Door middel van de factuur kan u aanspraak maken op de KMO-portefeuille. Voor kleine ondernemingen bedraagt dit 30% en voor middelgrote ondernemingen 20%.

Locatie

Van Der Valk Hotel Drongen
Baarleveldestraat 2
9031 Drongen

Contact

Heeft u een vraag, voorstel of hulp nodig? Aarzel dan niet om ons te contacteren. Wij zijn u graag van dienst.

Utopix Comm.V.
Schoendalestraat 53
8793 Waregem
Tel. 056 96 03 61
info@utopix.be
Melanie Van Acker
0468 48 90 98
melanie@utopix.be