Burgerlijk recht
24/05/2019
Barend Blondé
13:30 tot 17:30
Drongen

Marketing voor Advocaten: van 'taboe' naar 'must do'

20 jaar geleden werd het verbod op publiciteit voor advocaten opgeheven. Advocaten hebben heel lang de marketing-weg slechts schoorvoetend bewandeld. Maar daar komt nu verandering in, in grote mate onder impuls van technologie. Technologie is  tegelijk de motor achter meer advocaten-marketing (een kwestie van overleven) als het instrument (social media, digitale producten). In deze opleiding bekijken we:
 
- Marketing voor advocaten: een stand van zaken
- Wat werkt, wat werkt niet?
- Hoe ontwikkel ik een marketing-strategie?
-,Hoe past technologie in mijn marketing-strategie?
- Hoe krijg ik mijn advocaten aan het 'marketeeren'?

Programma

12:30 - 13:30
Registratie inclusief broodjeslunch
13:30 - 17:00
Opleiding inclusief koffiepauze met versnapering
17:00 - 17:30
Mogelijkheid tot vraagstelling

Spreker

Barend Blondé


Barend Blondé werkt al sinds 1997 met professionals. Hij werkt voornamelijk voor advocatenkantoren, juridische afdelingen en notarissen, maar hij heeft ook opdrachten uitgevoerd voor andere professionele dienstverlenende bedrijven, zoals accountantskantoren, openbare aangelegenheden en architectenbureaus.
Barend is een trainer voor gespecialiseerde managementtrainingsprogramma's opgezet door Solvay Business School / Barreau de Bruxelles, het Belgisch Instituut voor Bedrijfsjuristen, de Federatie van Belgische Notarissen en andere beroepsorganisaties. De onderwerpen die hij behandelt zijn strategie, marketing, leiderschap en partnerschap. Hij publiceerde in opdracht van de FVIB een boek over marketing voor de vrije beroepen.

Voordat hij in 2006 medeoprichter werd van FrahanBlondé, assisteerde Barend de General Counsel van bpost, het Belgische nationale postbedrijf, bij de herstructurering van de juridische afdeling. Daarvoor was hij zeven jaar lang de Client Development Manager voor Allen & Overy in België. Barend was de eerste interne marketingprofessional bij een Belgisch advocatenkantoor en een van de eersten op het Europese continent.

Barend heeft een diploma in de rechten van de Katholieke Universiteit Leuven en een diploma in Bedrijfskunde van IAG, Université Catholique de Louvain-La-Neuve. Daarnaast werd hij opgeleid in Professional Services Marketing en Key Account Management aan de Cranfield University (VK).

Accreditatie

OVB:Erkenning in aanvraag

Kostprijs & data

€ 195,00 excl. btw

Wat krijgt u voor die prijs?

U ontvangt een syllabus met de slides en de bijhorende documentatie, opgesteld door de spreker.

Hoe betalen?

Bij inschrijving ontvangt u per mail een factuur. De factuur wordt tevens toegevoegd aan uw online account en is ten allen tijde raadpleegbaar. Door middel van de factuur kan u aanspraak maken op de KMO-portefeuille. Voor kleine ondernemingen bedraagt dit 40% en voor middelgrote ondernemingen 30%.

Locatie

Van Der Valk Hotel Drongen
Baarleveldestraat 2
9031 Drongen

Contact

Heeft u een vraag, voorstel of hulp nodig? Aarzel dan niet om ons te contacteren. Wij zijn u graag van dienst.

Utopix Comm.V.
Schoendalestraat 53
8793 Waregem
Tel. 056 96 03 61
info@utopix.be
Melanie Van Acker
0468 48 90 98
melanie@utopix.be