Insolventierecht
18/02/2022
Live
Monica Rodriquez
3u

Livewebinar: Ondernemingsstrafrecht: Faillissementsmisdrijven en fraude

Monica Rodriguez (Senior Attorney van het Team Strafrechtelijke handhaving & compliance van Eubelius) zal tijdens de opleiding de focus leggen op het kruispunt met het ondernemingsstrafrecht in de brede zin. 
 
Zo zullen meer in het bijzonder faillissementsmisdrijven en fraude in de ruime zin van het woord en de detectie van voormelde misdrijven aan bod komen. 
 
Ook de vervolgstappen na detectie worden behandeld waarbij het verloop van de strafrechtelijke procedure (van opsporingsonderzoek of gerechtelijk onderzoek tot de vonnisfase) onder de loep genomen wordt vanuit de specifieke praktijkgerichte invalshoek van het ondernemingsstrafrecht en het concrete werkterrein van curatoren.
 

Programma

13:00 - 16:00
Liveuiteenzetting met mogelijkheid tot vraagstelling

Spreker

Monica Rodriquez

Monica legt zich toe op het straf- en strafprocesrecht in het algemeen, en op het ondernemingsstrafrecht in het bijzonder. Zij is houder van het getuigschrift voor cassatie in strafzaken (2018).


Zij is sinds 2014 advocate bij Eubelius en lid van de balie van Brussel. Voordat Monica Eubelius vervoegde werkte zij als onderwijsassistente op het instituut voor strafrecht van de KU Leuven.
Bekijk minder
Monica behaalde in 2013 met grote onderscheiding het diploma van master in de rechten aan de KU Leuven.


Ze is de auteur van verschillende publicaties inzake algemeen en economisch strafrecht, en spreekt regelmatig op seminaries.

Accreditatie

OVB:erkenning in aanvraag

Kostprijs & data

€ 207,00 excl. btw

Wat krijgt u voor die prijs?

U ontvangt een syllabus met de slides en de bijhorende documentatie, opgesteld door de spreker.

Hoe betalen?

Nadien ontvangt u per mail een factuur om de betaling uit te voeren. Door middel van de factuur kan u aanspraak maken op de KMO-portefeuille. Voor kleine ondernemingen bedraagt dit 30% en voor middelgrote ondernemingen 20%.

Contact

Heeft u een vraag, voorstel of hulp nodig? Aarzel dan niet om ons te contacteren. Wij zijn u graag van dienst.

Legal Learning Company
Bergensesteenweg 709a
1600 St-Pieters-Leeuw
Tel. 056 96 03 61
info@utopix.be
Melanie Van Acker
0468 48 90 98
melanie@utopix.be