Sociaal recht
10/12/2020
Live
Maaike Cornelli, Sam De Voogt
12:00 tot 14:00

Flexibiliteit in arbeidstijd tijdens en na de coronacrisis

De coronacrisis heeft de reeds prangende vraag naar flexibiliteit in arbeidstijd zowel voor werkgever als werknemer nog meer naar de voorgrond gebracht. Hoe flexibel is de huidige arbeidsduurreglementering nu precies, en welke mogelijkheden biedt zij?
Tijdens het seminarie komen onder meer volgende topics aan bod:

  • Arbeidstijd in het algemeen: We bespreken het algemeen wettelijk kader van arbeidstijd, waarbinnen naar flexibiliteit kan worden gezocht. Daarbij komen onder andere de minimale en maximale grenzen van arbeidstijd, alsook de brandend actuele vraag of een systeem van tijdsregistratie verplicht is, aan bod.
  • Structurele vormen van flexibiliteit in de arbeidstijd: We focussen op de vormen van structurele flexibiliteit in de arbeidstijd en behandelen onder andere volgende vragen: Welke mogelijkheden bieden de “nieuwe arbeidsregelingen”? Hoe kunnen variabele glijdende werkroosters ingevoerd worden en hoe flexibel zijn deze?
  • Punctuele flexibiteit in de arbeidstijd: We bespreken de verschillende vormen van overuren, alsook de voorwaarden en beperkingen die daaraan verbonden zijn. We zoomen ook in op de vrijwillige overuren, die steeds meer ingeburgerd geraken in de praktijk, en bespreken welke oplossing deze kunnen bieden. 

Maaike Cornelli is advocaat bij het advocatenkantoor Eubelius. Zij legt zich toe op het individueel en collectief arbeidsrecht en socialezekerheidsrecht en focust daarbij op M&A en herstructureringen, flexibiliteit in de arbeidsrelaties in de meest brede zin en discriminatiekwesties. Sam De Voogt is advocaat bij het advocatenkantoor Eubelius en adviseert cliënten op het gebied van individueel en collectief arbeidsrecht. In het bijzonder legt hij zich toe op HR-aspecten in het kader van M&A en herstructureringen. Zijn expertise omvat ook aanvullende pensioenen.
 

Programma

12:00 - 14:00
Opleiding

Sprekers

Maaike Cornelli

Maaike legt zich toe op het arbeids- en socialezekerheidsrecht en focust daarbij op M&A en herstructureringen, flexibiliteit in de arbeidsrelaties in de meest brede zin en discriminatiekwesties. 
Zij is advocaat bij Eubelius en lid van de Brusselse balie sinds 2015.
Maaike behaalde in 2012 Master in de Rechten aan de Universiteit Gent. Nadien behaalde zij een aanvullende Master Algemene Economie aan dezelfde universiteit.

Sam De Voogt

Sam legt zich toe op het sociaal recht, en in het bijzonder op het arbeidsrecht en pensioenen.
Hij vervoegde Eubelius in 2019 en is verbonden aan de balie van Brussel. Voordien was hij ingeschreven aan de Balie Provincie Antwerpen en werkte hij als advocaat in een kantoor te Antwerpen.
Sam behaalde zijn diploma Master in de Rechten in 2017 aan de Universiteit Antwerpen.

Accreditatie

BIBF:106285 erkend voor 2u permanente vorming
IAB:E0078/2020-10 erkend voor 2u permanente vorming
IBR:U ontvangt een deelnameattest om individueel uw accreditatie aan te vragen
OVB:2020-01263 Erkend voor 2 punten permanente vorming
IBJ:U ontvangt een deelnameattest om individueel uw accreditatie aan te vragen

Kostprijs & data

€ 142,00 excl. btw

Wat krijgt u voor die prijs?

U ontvangt een syllabus met de slides en de bijhorende documentatie, opgesteld door de spreker.

Hoe betalen?

Bij inschrijving ontvangt u per mail een factuur. De factuur wordt tevens toegevoegd aan uw online account en is ten allen tijde raadpleegbaar. Door middel van de factuur kan u aanspraak maken op de KMO-portefeuille. Voor kleine ondernemingen bedraagt dit 30% en voor middelgrote ondernemingen 20%.

Contact

Heeft u een vraag, voorstel of hulp nodig? Aarzel dan niet om ons te contacteren. Wij zijn u graag van dienst.

Legal Learning Company
Bergensesteenweg 709a
1600 St-Pieters-Leeuw
Tel. 056 96 03 61
info@utopix.be
Melanie Van Acker
0468 48 90 98
melanie@utopix.be