Vastgoed en stedebouwrecht
08/03/2022
Live
Jan Allaert
12:30 tot 14:30

Livewebinar: De bouwpromotor: Outlaw of toch in de pas lopen?

 In de wetgeving en rechtsleer wordt er veel aandacht besteed aan de architect en de aannemer maar wat de juridische positie van de bouwpromotor is, wordt vaak onderbelicht terwijl hij/zij wel de spil vormt van het ganse bouwproces.

Gezien de regelgeving omtrent de bouwpromotor in het verleden eerder beperkt was en naar de buitenwereld toe steeds beperkt was en naar de buitenwereld toe steeds tussen alle mazen van het net bleek te glippen, kreeg het begrip "bouwpromotor" vaak een negatieve connotatie.

Op vandaag, in een snel evoluerende en groeiende vastgoedmarkt, dienen we evenwel vast te stellen dat ook de bouwpromotor wordt geconfronteerd met heel wat regelgeving, contractuele relaties en aansprakelijkheden.

Mr. Jan Allaert zal tijdens deze sessie in een helicopterview de positie van de bouwpromotor duiden doorheen alle facetten van het recht aangevuld met voorbeelden uit de praktijk.

Programma

12:30 - 14:30
Liveuiteenzetting met mogelijkheid tot vraagstelling

Spreker

Jan Allaert

Door zijn uitgesproken interesse in projectontwikkeling en bouwpromotie is Jan een echte meerwaarde in de vastgoedsector. Hij staat van bij aanvang van het bouwproject de bouwpromotor, architect, aannemer of bouwheer bij door opmaak van diverse vastgoedcontracten op maat van de klant en het project. Ook tijdens en na de realisatie van het bouwproject zorgt Jan voor de nodige bijstand zodat ieder geschil of elke discussie op de meest pragmatische en daadkrachtige manier wordt aangepakt.

Accreditatie

BIV:erkend voor 2u permanente vorming
OVB:erkenning in aanvraag
IBJ:U ontvangt een deelnameattest

Kostprijs & data

€ 156,00 excl. btw

Wat krijgt u voor die prijs?

U ontvangt een syllabus met de slides en de bijhorende documentatie, opgesteld door de spreker.

Hoe betalen?

Nadien ontvangt u per mail een factuur om de betaling uit te voeren. Door middel van de factuur kan u aanspraak maken op de KMO-portefeuille. Voor kleine ondernemingen bedraagt dit 30% en voor middelgrote ondernemingen 20%.

Contact

Heeft u een vraag, voorstel of hulp nodig? Aarzel dan niet om ons te contacteren. Wij zijn u graag van dienst.

Legal Learning Company
Bergensesteenweg 709a
1600 St-Pieters-Leeuw
Tel. 056 96 03 61
info@utopix.be
Melanie Van Acker
0468 48 90 98
melanie@utopix.be