Burgerlijk recht
13/02/2020
Simon Deryckere
13:30 tot 17:30
Deerlijk

Het nieuwe verbintenissenrecht


Op 3 april jl. werd immers het nieuwe verbintenissenrecht (nieuw boek V Burgerlijk Wetboek) ingediend als wetsvoorstel in de Kamer.
Wanneer dit wetsvoorstel gestemd wordt, hangt af van de politieke ontwikkelingen. Het wetsvoorstel voorziet in een relatief lange overgangsperiode, maar met de mogelijkheid van een opt in door partijen. Hoe dan ook werpt het ontwerp nu reeds zijn schaduw vooruit. 

Vooreerst worden ook een reeks twistpunten uit het huidige recht beslecht en kan dit ontwerp derhalve op vandaag worden gebruikt om bepaalde argumentaties te voeren. 

Ten tweede wordt in de memorie van toelichting de rechtspraak uitdrukkelijk opgeroepen om zich nu reeds te aligneren op dit ontwerp. De praktijk wijst uit dat dit ook gebeurt. 

Programma

12:30 - 13:30
Registratie inclusief broodjeslunch
13:30 - 17:00
Opleiding inclusief koffiepauze
17:00 - 17:30
Mogelijkheid tot vraagstelling

Spreker

Simon Deryckere

Simon Deryckere is licentiaat in de rechten (Kuleuven – cum laude) en behaalde een DES en droit économique (ULB - magna cum laude) en een Master na master vennootschapsrecht (KUB - cum laude).

Simon is ingeschreven als advocaat aan de Balie te Kortrijk sedert 2007 en was er laureaat van de pleitwedstrijd. Hij was tevens laureaat van de pleitwedstrijd der Nederlanden te Breda.

Hij legt zich voornamelijk toe op complexe geschillen in het ondernemingsrecht in de ruime zin, met een focus op vennootschapsrecht, vastgoedrecht en insolventierecht. Als litigator streeft hij steeds de best mogelijke oplossing na voor de cliënt. Een onderhandelde oplossing waar mogelijk, een gerechtelijke procedure op het scherpst, waar nodig. Hij is een gerespecteerd pleiter en heeft ervaring voor alle Belgische rechtscolleges evenals in arbitrage. 

In de vermelde vakgebieden staat hij u tevens bij voor de redactie van overeenkomsten, om eventuele betwistingen zoveel mogelijk te voorkomen.
Hij is bemiddelaar in burgerlijke en handelszaken (UGent 2018).

Simon wordt regelmatig gevraagd als spreker binnen zijn vakgebieden en is voormalig praktijkassistent aan de KULeuven (afdeling Kortrijk). Hij bouwde zijn carrière uit bij verschillende gereputeerde kantoren vooraleer toe te treden tot Athena Law & Strategy.

Accreditatie

BIBF:99817 Erkend voor 3,5u permanente vorming
IAB:B0560/2017-12 Erkend voor 3,5 u permanente vorming
OVB:2019-02488 Erkend voor 4 punten permanente vorming
IBJ:Erkenning in aanvraag

Kostprijs & data

€ 195,00 excl. btw

Wat krijgt u voor die prijs?

U ontvangt een syllabus met de slides en de bijhorende documentatie, opgesteld door de spreker.

Hoe betalen?

Bij inschrijving ontvangt u per mail een factuur. De factuur wordt tevens toegevoegd aan uw online account en is ten allen tijde raadpleegbaar. Door middel van de factuur kan u aanspraak maken op de KMO-portefeuille. Voor kleine ondernemingen bedraagt dit 40% en voor middelgrote ondernemingen 30%.

Locatie

Blue Woods Hotel
Stationsstraat 230
8540 Deerlijk

Contact

Heeft u een vraag, voorstel of hulp nodig? Aarzel dan niet om ons te contacteren. Wij zijn u graag van dienst.

Utopix Comm.V.
Schoendalestraat 53
8793 Waregem
Tel. 056 96 03 61
info@utopix.be
Melanie Van Acker
0468 48 90 98
melanie@utopix.be